RETSEPT Suussulav vürtsikalt magus virsikuvorm

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Virsikuvorm ehk virsiku-purukook.
Virsikuvorm ehk virsiku-purukook. Foto: Shutterstock

Tänane esimene retseptisoovitus on mõnusalt suvise maitsega ning pisut vürtsine virsikuvorm.

Vaja läheb:

  • 60 grammi suhkrut
  • 3 supilusikatäit tärklist
  • 0,5 teelusikatäit jahvatatud kaneeli
  • 0,5 teelusikatäit jahvatatud kardemoni
  • 12 keskmise suurusega virsikut, kooritud ning viilutatud
  • 1 supilusikatäis sidrunimahla

Katteks:

  • 135 grammi jahu
  • 30 grammi suhkrut
  • 2 teelusikatäit riivitud apelsinikoort
  • 1 teelusikatäis küpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola
  • näpuotsaga söögisoodat
  • 3 supilusikatäit külma võid
  • 250 grammi petti

Valmistamine:

Eelkuumuta ahi 190 °C juurde. Sega suures kausis suhkur, tärklis, kardemon ja kaneel. Lisa virsikud ja sidrunimahl ning sega. Vala segu väiksemasse, umbes 28 x 23 cm suurusesse ahjunõusse, mis on eelnevalt kaetud rasvaine või küpsetuspaberiga.

Väiksemas kausis sega kuus esimest katteainet, seejärel lõika segusse võid, kuni mikstuur meenutab suureteralist puru. Lisa pett ning sega, kuni puru on enam-vähem niiskeks muutunud. Seejärel lisa segu supilusika kaupa virsikusegu peale pannis.

Küpseta ilma katmata umbes 30–35 minutit või kuni kattekiht on kuldpruun. Serveeri soojalt.

Ingliskeelse retsepti leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles