Pärnu maakonnas, Pati-Karukülas toimus 1926. aasta juunikuus kurb ja ühtlasi ka õudne lugu. 18. juunil tappis Heinrich Bäärs oma lihase isa, 49aastase Martin Bäärsi. Tapja oli kõigest 18 aastat vana ja kaitseliitlane, kellele välja oli antud vintpüss. Toimunut uurima asudes leidsid politseinikud end aga veidrate valede võrgust, mille lõpliku lahtiharutamiseni jõuti alles kohtus.

19. juunil läks naine nimega Anna Bäärs Saarde õpetaja Torrimi juurde ja ütles, et tema mees Martin on end maha lasknud. Õpetaja soovitas asjast teada anda konstaablile, kes saab matmiseks loa anda. Anna võttiski 21. juunil suuna Pati valla konstaabel Riisi juurde, kes ilmus kohale koos dr Talloga. Üsna kiirelt sai asjatundjatele selgeks, et tegemist on tapmisega.

Tegemist pole enesetapuga

Laiba lahkas Pärnu maakonna arst Hans Uustalu 23. juunil. Selgus, et purustatud pea parempoolse lagipea naha ääred olid kõrbenud-mustad ja rindadel, pahemas rangluust alla poole sentimeetrise laiuse läbimõõduga ümmargune auk, kust haavakanal umbes 10 cm pikkuselt läbi rinnalihaste pahema külje poole läks, naha all lõppes ja tekitas nahale sinise 5—7 cm läbimõõduga pleki, mille alt üks defomeeritud nikkelkuul välja võeti, kirjeldas Postimehe Pärnu väljaanne põhjalikult.

Enne sõda olnud tema ja mehe vahekord hea, kuid sõjast tagasi tulles olnud mees hirmus närviline ja tunginud isegi paar korda temale noaga kallale, kuid kõige halvem nende vahekord siiski ei olevat olnud.
Kommentaarid
Copy