Mihkel Raud: kaine peaga on parem muusikat teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Raud
Mihkel Raud Foto: Peeter Langovits

Mihkel Raual (42) on mitu erinevat ametit. Kõige uuem neist on näitekirjanik, kõige vanem aga muusik. Viimast on tema sõnul kainena palju parem teha – taju on parem.

«Tead, kaine peaga on parem muusikat teha – tajud paremini,» vastas Raud Kroonika vihjele, et naps ja kitarri tinistamine käisid Mihklil aastate eest käsikäes. Mihkli sõnul on muusikast saadav kaif võimsam kui viinast saadav. «Mitte et viinakaif halb oleks,» selgitas ta ning lisas, et ajad on muutunud.

«Vene ajal olid kõik kogu aeg juua täis. Töötasid vabrikus ja tegid tööd, juua täis, ja esinesid, juua täis. Täna ei taha purjus muusikut enam keegi vaadata. Tolerants on muutunud ja see on tore. Inimesed ei taha osta piletit, et vaadata joobnud lõustu!»

Mihkli jaoks on mõeldamatu, et keegi Lennast oleks laval juua täis. Singer Vingeri puhul on ehk erand, kui üks mees laval napsine või väga napsine on. «See nagu käibki asja juurde, kui mõni mees vaarub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles