PUHKA EESTIS ⟩ Nädalavahetus kutsub Narva hoidiseid maitsma, pealinnas toimub aga magus jäätisepidu

Naine
Copy
Narva Suvi Purki
Narva Suvi Purki Foto: Puhka Eestis/Visit Estonia

Augusti viimasele nädalavahetusele annavad ilme kaks kuulsat öösündmust, muuseumiöö ja muinastulede öö, lisaks on jätkuvalt häid võimalusi ühendada mõne käimata Eesti paiga külastus muusikaelamusega ning külastada Eesti väiksemaid linnu.

Muuseumiööd

29. augusti õhtul avavad muuseumid ja teised põnevad kohad oma uksed tavapärasest hilisemal ajal ja tasuta, et tähistada aasta suurimat Eesti muuseume ühendavat ettevõtmist – muuseumiööd. Sel õhtul on kõigile sissepääs TASUTA!

Muinastulede öö

Samal ajal muuseumiööga leiab üle Eesti aset muinastulede öö. Päikeseloojangul kell 20.30 süüdatakse lõkked üle Eesti. Mõlema öö sündmused on toodud ühele kaardile, kaardiga saab tutvuda ürituste veebilehtedel ning kaardirakenduses Navicup, mis aitab telefoniomanikul õhtu jooksul liikvel olles leida tee endale lähimate lõkke- ja muuseumisündmusteni.

Jäätisepidu

Koguperesündmus on pühapäevane jäätisepidu Tallinna lauluväljakul, kust igaüks võib leida mõne seni maitsmata jäätise ning osaleda pere ja sõpradega meelelahutusprogrammis.

Ürituse toimumise aja ning piletite info leiad siit!

Pealinn rõõmustab publikut veel 28. augustil Patareivi ja Tallinn Food Truck Festivaliga ning 29. augustil Koplifesti ja Kultuuriööga.

Festival «Tartu Interdistsiplinaar»

Tartu Interdistsiplinaar on valdkondade vahelise kunsti festival, mis koondab 1) kunstnikke ja loovisikuid, kelle tööde tulemust võib määratleda kunstivaldkondade vahelisel alal, 2) terviklikke valdkondadevahelisi- ning 3) interaktiivseid ja/või publiku osalusega koostööprojekte.

Aparaaditehase festival

Aparaaditehase festival Tartus ühendab endas kultuuritehase parimad palad. Lahtiste uste päev pakub võimalust piiluda maja köögipoolele, kahel õhtul saab osa kontsert- ja ööklubiprogrammist, toimub Müürilille täika ja palju muud põnevat. 

Suvepäevad Narvas

See on täiesti uus 29. august - 30. august toimuv sündmus, mis hõlmab spordi-, kultuuri-, noorte- ja muid üritusi mitmesuguste huvide ja vanustega inimestele. Üritused toimuvad Narva sadamas, Narva lossis, promenaadil, Joaoru territooriumil, spordi- ja muudes linna kohtades. Suvepäevade eredaks kaunistuseks saab «Pidu kogu perele» uues ilusas EV100 pargis ja sellega piirneval Narva spordikeskuse territooriumil.

Kavas on pargi avamine, muusikaliste rühmade esinemised, autoetendused Eesti parimate võidusõitjate osalusel, meelelahutus ja töötoad, tasuta batuudid lastele ja palju muud.

Hoidistefestival Suvi Purki Narva linnuse Põhjaõues

Kohalikud ja kaugemalt tulnud meistrid pakuvad 29.08 - 30.08.2020 toimuval üritusel oma hoidiseid nii maitsta kui müüa. Suitsevate lõkete kohal valmib värskemat keedust. Küsida ja jagada saab näpunäiteid ja retsepte. Võistlusele on oodatud hobihoidistajad, publikuhääletuse kahe päeva kokkuvõttes valitakse parima vaaritaja.

Viljandi Orelifestival

28. augustist 6. septembrini esmakordselt toimuval festivalil seguneb minevik olevikuga, sajanditevanune traditsioon tulevikunägemustega, kuninglikud orelihelid ootamatute kooskõlade ja uudsete lahendustega.

Sumedate suveõhtute filmifestival

Kuuel augusti- ja septembrikuu õhtul (28. augustist 6. septembrini) sisustab #sumesuvefilm filmisõprade suveõhtud vabas õhus, meeldiva seltskonna ning meeldejääva kinoelamusega.

Laupäeval, 29. augustil lõpetab XVI Tallinna kammermuusika festival. Seekord on teemaks «Põhjala perspektiivid» põhirõhuga Skandinaavia ja Eesti heliloojate loomingul.

Samuti 29. augustini toimuv Corelli Music Festival «Tallinna tornid» 10 ühendab iidse linna ajaloo ja eri aegade tornitipud tänapäeva loominguliste tippudega ning tutvustab linna kuulsat ja täienenud «kilukarbisiluetti» seestpoolt läbi eri ajastute muusika. Keskaegsed linnamüüritornid, kirikud, moodsad pilvelõhkujad – kogu Tallinn täitub vastavalt torni ajastule muusikaga, keskajast ja barokist rahvalike viiside, džässi ja nüüdismuusikani.

30. augustini kestab Tallinn Music Week – Põhja ja Balti regiooni suurim siseruumides toimuv muusikafestival, kus astub üles ligi 200 Eesti ja välismaist artisti erinevatest muusikalistest žanritest. Üle Tallinna toimuvad linnalava kontserdid, vestlussari «TMW jutud», restoranifestival «TMW maitsed» ja kaasaegse kunsti programm «TMW kunst».

2. septembril alustab Nargenfestival, mis seekord viib üle Eesti Pärdi Päevad, tippmuusika tippesituses kõlab Tallinnast Hiiumaani kuni 11. septembrini.

Samuti on parim aeg sõita saartele, kus mere tõttu kestab suvi kuni kuu kauem kui mujal Eestis - näiteks 3. septembril algab 11 päeva kestev Saaremaa Toidufestival.

Puhka Eestis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles