Kuidas vahetult pärast duši all käimist higistamist vältida?

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Kuidas peale pesuskäiku kohe uuesti higistama hakkamist vältida?
Kuidas peale pesuskäiku kohe uuesti higistama hakkamist vältida? Foto: Gustavo Linhares from Pexels

Mida soojemad ilmad, seda enam inimesed duši all käivad. Ent pesemiskorrad võivad tunduda täiesti raisatuna, kui sa vaid paar minutit pärast vannitoast väljaastumist end juba higisena tunned ning mõtled, mis mõtet üldse end pesta oli.

Pärast duši all käimist higistamine on vägagi tavaline. Erinevalt talvekuudest, kui õhk on pigem külm ning kuiv, siis soojade ilmadega on õhk kodus ilmselt tunduvalt niiskem, eriti vannitoas. Pane õhuniiskus kokku kuuma duši all käimisest tingitud kõrgema kehatemperatuuriga ning juba tunnedki end ka vahetult pärast pesuskäiku kleepuva ja higisena. Õnneks on üks nahaarstide soovitatud duši all käimise viis, mis jätab sulle värske tunde, mitte ei suuna kohe vannituppa tagasi.

Miamis tegutsev dermatoloog Annie Gonzalez soovitab dušisessiooni lõpupoole veetemperatuuri üha madalamaks keerata, et keha üldist temperatuuri selle abil alandada. «Meie kehal läheb umbes kümme sekundit aega, et uue temperatuuriga kohaneda, seega tasub vett iga kümmekonna sekundi tagant pisut jahedamaks keerata,» selgitab naine. «Lisaks proovi ka oma juukseid külmema veega loputada, et kuum vesi su peanahale ei jääks ning seda kuumaks ja higiseks ei muudaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles