Erik Orgu retsept: maitsev ja tervislik õunakook
Õunahooaeg on juba mõnda aega kestnud ja selle põhiliseks hitiks on otse loomulikult vana-hea õunakook! Proovi traditsioonilise koogi asemel sel sügisel pisut tervislikumat toitumisnõustaja Erik Orgu retsepti järgi valmivat versiooni!
Kooki on äärmiselt lihtne valmistada. Selles on palju maitset ning see on igati tervise-sõbralik. Mustsõstardes on C-vitamiin, kõrvitsaseemnetest saab tsinki, pähklitest E-vitamiini ja süsivesikuid on antud koogis tunduvalt vähem kui traditsioonilises koogis.
Koostisosad:
200 g õunu
30 g mustsõstraid
30 g vaarikaid
30 g vahtrasiirupit või mett
maitse järgi jahvatatud ingverit ja kaneeli, ingveri kogus võiks olla umbes pool kaneeli kogusest
Kate:
40 g mandleid
40 g India pähkleid
40 g kõrvitsaseemneid
40 g täisterakaerahelbeid
20 g vahtrasiirupit
30 g rafineeritud kookosrasva
Valmistamine:
Tükelda õunad umbes 0,5 cm paksusteks tükkideks ja kuumuta potis vähese veega 5-7 minutit.
Lisa mustsõstrad, vaarikad, vahtrasiirup ja maitseained, sega kõik hoolikalt läbi ning pane küpsetusvormi.
Pane kõik katte komponendid köögikombaini ja sega 5-10 sekundit. Laota segu ühtlaselt küpsetusvormis oleva massi peale, aga ära väga tugevalt peale suru.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures 9-12 minutit või seni, kuni kook on pealt kuldpruun.
Hea on seda kooki süüa nii, et see on eelnevalt vähemalt 3 tundi külmkapis seisnud. Head isu!