Piimakujundite valamise meistriks tulnud Patrick Paidla: latte art näitab, et barista hoolib kohvist

Naine
Copy
Patrick Paidla
Patrick Paidla Foto: Marek Metslaid

Nädalavahetusel selgus Tallinn Coffee Festivali baristavõistlusel parim latte art ehk piimakujundite valamise meister, kelleks sai juba teist korda Patrick Paidla City Kohviteegist. Sama tiitli on meisterbarista pälvinud ka 2017. aastal.

«Ainsa eestlasena jõuda viimase nelja võistleja hulka ning võita – see tunne on muidugi super,» tõdes värske võitja. «Latte art ei ole lihtsalt ilu, vaid näitab ka seda, et barista tunneb oma tööd ja hoolib sellest kohvist, mida ta valmistab.» Paidla lisas, et meisterlikkuse lihvimisel on talle väga suureks abiks ja eeskujuks olnud Kaspar Tammjärv, kes on latte art meistritiitli pälvinud möödunud aastal Hollandis. 

Estonian Latte Art Throwdown 2020 võistluste II koha saavutas Edgar Silputnins (Paper Mill Coffee) ja III koha Gatis Freimanis (Stars Coffee Riga).

Võistluste koordinaator Rene Õuemets leidis, et seekordne võistluste tase oli erakordselt kõrge. «Tore oli tõdeda, et palju oli võistlejaid Lätist, kes koos kohalike baristadega näitasid suurepärast klassi nii latte artis kui ka meie kohvikommuuniga suhtlemises,» lisas ta. «Lisaks oli kõigil osalejatel väga lõbus, mis on kahtlemata üks oluline faktor latte art’i puhul.»

Estonian Latte Art Throwdown 2020 ehk piimakujundite valamise võistlusel tuli osalejatel loosiga tõmmatud kujund võimalikult täpselt ja kiirelt kohvile valada. Võistlus oli üles ehitatud playoff meetodil: võisteldi paarides, igast võistluspaarist parim sai edasi järgnevasse vooru, kuni alles jäi kaks viimast edasipääsenud võistlejat ehk finalisti. Finaalis selgitati välja võistluste võitja. 

Tallinn Coffee Festival leidis aset 05. ja 06. septembril Tallinna Kultuurikatlas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles