KODUSÕDA KAKUMÄEL ⟩ Kogu oma raha maja ehitamisesse pannud vanapaar jäi koduta

Naine
Copy
74-aastane Milvi, keda tahetakse majast välja visata.
74-aastane Milvi, keda tahetakse majast välja visata. Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

74-aastane Milvi ja tema 78-aastane abikaasa Vello elavad siiani oma endise tütremehe  katuse all. Milvi tütar Maire läks aasta tagasi mehest lahku, aga Maire vanemad jäid endiselt tema eksmehega kokku elama.

Milvi ja Vello elasid aastaid Mustamäel kahetoalises korteris, kuni 14 aastat tagasi tegi nende väimees ettepaneku kolida mugavasse Kakumäe majja. Noored elasid ühel pool maja ning Vello ja Milvi said enda käsutusse maja garaažipealse osa.

Alates hetkest, mil noored oma suhte lõpetasid, on ka Milvi ja Vello elu põrguks muutunud. «Siiamaani saime ikka väga hästi läbi, kui me kõik siin koos elasime,» ütleb Milvi.

Kogu lugu sai alguse sellest, kui väimehe isa kinkis oma pojale suure ja uhke krundi Kakumäel. Seejärel müüs Maire oma Mustamäe 3-toalise korteri maha ja aitas saadud rahadega oma mehel hakata maja ehitama. Mingil hetkel tegid noored Milvile ja Vellole ettepneku samuti majja kolida. Ka Milvi ja Vello müüsid oma 2-toalise korteri maha ning võtsid noorte lahke pakkumise avasüli vastu. Vanapaari jaoks tundus suurepärane mõte aiaga majja kolida ja kahest korterist saadud rahadega alustatigi suurt ehitustööd. «Me tegime koos süüa ja elasime nagu üks pere,» ütleb Milvi.

Vanapaar maksis väimehele 445 000 krooni ja Milvile ning Vellole kinnitati, et nad saavad majas elada oma elupäevade lõpuni. Kuna peres oli usaldus täielikult olemas, siis kokkuleppe kohta ühtegi notariaalset dokumenti ei vormistatud.

Pärast noorpaari lahkuminekut otsustas endine väimees oma väidetavast lubadusest taganeda ja ei soovinud Milvit ning Vellot enam majja. Väidetavalt ei esita mees enam vanapaarile ka arveid ning tekkinud on võlad. Piiratud on nii elektri- kui veetarbimist ning asjad võtsid vägivaldse suuna.

Mees ütleb, et Milvi ja Vello ei ole tema käest mitte midagi ostnud. Lisaks ütleb mees, et ta on paarile esitanud kõik arved. «Nad ei maksa ju mitte midagi mulle ja mina ei taha neid ülal pidada,» ütleb endine väimees.

«Meil oli kokkulepe, et nad investeerivad siia natukene ja niikaua ma neilt üüri ei küsi – see läheb tasaarveldusse. Pärast, kui oleks pidanud hakkama üüri maksma, ei tahetud sellest enam juttugi teha,» väidab mees vanapaari jutule vastupidist.

Kummal on õigus, kas vanapaaril või majaomanikust endisel väimehel? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles