TEE HEAD ⟩ Osale toidukogumispäevadel ja aita raskustes elavaid inimesi

Naine
Copy
Osale toidukogumispäevadel ja aita raskustes elavaid inimesi
Osale toidukogumispäevadel ja aita raskustes elavaid inimesi Foto: Shutterstock

Täna ja homme, 11. ja 12. septembril, toimuvad üle Eesti Toidupanga traditsioonilised toidukogumispäevad. Kutsume inimesi üles tegema heategu, annetades kauem säilivat toidukaupa suuremates kauplustes olevatesse Toidupanga annetuskärudesse.

Eesti Toidupank tegutseb juba 10 aastat eesmärgiga võidelda vaesuse ja toidu raiskamise vastu. Annetatud kaup läheb piirkondlikku toidupanka, et aidata kohalikke toimetulekuraskustes elavaid inimesi. Toidupanga igapäevatöö on tootmisest ja kaubandusvõrgust ülejääva, mis tahes põhjusel müügiks mittesobiva, kuid igati söömiskõlbuliku toidu päästmine ja selle toiduabina jagamine puudust kannatavatele peredele. Toidukogumispäevadel kogutud annetatud kaup lisab väga suurt väärtust sellele iganädalasele päästetud toiduabile.

Aprillis jäid toidukogumispäevad riigis kehtinud eriolukorra tõttu pidamata, samas on võrreldes 2020 aasta algusega koroonaepideemia ja suurenenud tööpuuduse tõttu tänaseks toidupanga abi vajavate inimeste arv kasvanud juba üle 30%. Toidupangalt saavad toetust kohalike omavalitsuste sotsiaalosakondade poolt koostatud toiduabi vajavate inimeste nimekirja kuuluvad pered.

Toidukogumispäevadel on annetustena enim oodatud «parim enne» -tüüpi toidukaup, näiteks konservid, toiduõli, purgisupid, kuivained, hommikusöögihelbed, pudrumaterjal. Ka moosid, mahlad, pähklid, rosinad ning tervislikud maiustused on oodatud.

Kaasatud on sadu vabatahtlikke, kes aitavad kahe päeva jooksul poodides annetusi koguda, transportida kauba toidupankadesse ning seejärel ka kaaluda ja ladustada. Vabatahtlike ohutuse tagamiseks koroonaviiruse leviku tingimustes pakume neile isikukaitsevahendeid (maskid, kindad) ning võimalust käte desinfitseerimiseks.

Toimetulekuraskustes perede heaks saab sel korral annetada toitu 49-s kaupluses. Ettevõtmisega on liitunud valik Prisma, Rimi, Selveri, Coop’i ja Maxima toidupoode üle Eesti.

Vaata täpsemalt, millistes poodides ja mis kellaaegadel sel korral toidukogumispäevad toimuvad Toidupanga koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles