Beatrice õpetab eestlased stiilselt suitsetama

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Beatrice uus kollektsioon Revolver
Beatrice uus kollektsioon Revolver Foto: Beatrice

Eesti moekunsti glamuurseim mässaja Beatrice Fenice esitleb 18. septembri Hõbelusika galal moekollektsiooni «Revolver». «Kõige püssimad kleidid, mida olen kunagi kavandanud,» ütleb disainer ulja muigega. Kuid nii nime kui kollektsiooni taga peitub ka sügavam tähendus.

Nii nagu ka revolver pole mitte lihtsalt tulirelv, vaid sümboliseerib nii ohtu, pöörlemist kui algusesse tagasipöördumist, leiab sama loo Beatrice värskesse moeloomingusse süvenedes. Moelooja, modell ja muusa külastab taas kõiki ideid, mis teda isikliku ekstravagantsel stiiliteekonnal enim vaimustanud on. Ning tunnistab siiralt, et loojale osaks saanud saatuselöögid elas ta välja kunsti vormis.

«Ma pole iial elus nii palju konte murdnud kui sellel aastal,» ohkab koloriitne moekunstnik Beatrice, kes elas üle mitu rasket traumat ja pole tänaseni täielikult paranenud. «Samuti ma ei taha teha valelikult head nägu ja rääkida, kui arendav see koroona-aeg oli. Minule oli see täielik masendus! Õudne!»

Ometi võttis sitke naine ennast kokku ja viis lõpule ideed, mis peas kummitasid. Ilu ja tröösti leidis ta karmist kaasajast ilusamasse ajalukku põgenedes. Beatrice avastas sealt unustusehõlma vajunud rõivaid, mis tema balansseerivad elegantselt formaalse ja lõõgastunud riietuse piiril ja väärivad taaselustamist.

«Ma õpetasin eestlased šampanjat armastama, usun et suudan ka smoking-jacketi taas populaarseks muuta!» Tegemist on tavalisest pintsakust märksa pehmema joone ja efektsema kangavalikuga kuuega, millel kaunis sallkrae ja lugematul hulgal salataskuid.

Beatrice disainis smoking jacketist kaasaegseid mudeleid nii härradele kui daamidele. Stiili poolest on selles jakis alati kokku saanud lõõgastunum meeleolu ja samas kraadike luksust. Ornamendid kangal, siid ja samet, midagi pehmet ja trööstivat, mis ka halva tuju ja morni sügisilma korral kandja kaissu võtaks. Kuid selles kallistuses on ometi stiili, mis sisendab: «Olgu aeg milline tahes, sind see ei murra. Sinu väärtus ei kao. Selg sirgu ja edasi!»

Naistele kavandas Beatrice taaskord uuel moel kõike seda, mida ise kanda sooviks. «Ma armastan seda, kui keha on kaetud, aga fantaasiat tiivustaval moel,» kirjeldab Beatrice oma stiili. «Minu käekiri on pikk kleit, kuid väga julge lõhik. Naiselikud, kehakuju austavad ning ümarad lõikejooned, kuid ma jumaldan dekolteed! Naised võiksid ometi rohkem rõhutada rinda, seda on läbi ajaloo alati tehtud.»

Eraldi süvenemist väärivad kollektsiooni «Revolver» tekstiilid ja detailid. Pariisis messil vaimustus Beatrice luksuslikest žakard-mustrilistest siididest, mis mõeldud õhtuülikondade ekstravagantsete vestide jaoks. Uljas moelooja aga muutis needsamad lugusid jutustavad siidid kokteilikleitideks, pikkadeks vestideks ja pintsakuteks.

Kontrasti lisavad külluslik kuld ning õhkõrn ihutooni tüll. Eelmises kollektsioonis alanud kirglik flirt mustaga, mida Beatrice armastab, kuid haruharva kanda ja ka loomingus kasutada suudab, jätkub ka sel sügisel. Öötaevast elavdavad kuldsed tähed või elustub must baroksetes pitsides ning siidjates läigetes.

Mustrimotiivide miksimisel jätkab Beatrice talle omaseks saanud pöörast käekirja – kokku saavad Hiina iidsed traditsioonid ning 90ndate punk, taevatähed ja lopsakad lilled. «Mind kummitab juba pikka aega nägemus valgetest lilledest. Usun, et leian neile väljundi elusatest lilledest loodud aksessuaaride näol.»

Beatrice uut intrigeerivat moevaatemängu, mis kulgeb süngetest püssipaukudest süütute valgete õiteni saab imetleda 18. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles