See armastatud õun valiti taas eestlaste lemmikuks

Naine
Copy
Eestlaste lemmikõuna «Krista» viljaliha on valge, tihe ja hea magushapu maitsega.
Eestlaste lemmikõuna «Krista» viljaliha on valge, tihe ja hea magushapu maitsega. Foto: Hansaplant

12. septembril selgitati aianduskeskuses Hansaplant suurel viljapuude päeval juba neljateistkümnendat korda välja tänavuse aasta lemmikõun. Juba kolmandat aastat järjest valisid kliendid oma vaieldamatuks lemmikuks sügisõuna Krista. Teist ja kolmandat kohta jäid sel aastal jagama sügisõun Kaimo ning sügisõun Liivi Kuldrenett.

Proovimiseks pandi sel aastal välja 18 õunasorti, mille seast selgitati rahvahääletusel välja Lemmikõun 2020. Lemmikõunaks valitud sort Krista on üks hinnatumaid sügisõunu mahlase ja karge õuna armastajate jaoks. See õunapuu viljub varakult ja on saagikas. Välimuselt on õun valkjaskollane ja osaliselt punase kattevärvusega ning selle tarbimisaeg on septembrist detsembini, kuid heas külmas säilib isegi talve keskpaigani.

Suurel viljapuude päeval osalemine ning õunte degusteerimine andis klientidele ainulaadse võimaluse oma aeda viljapuid valida. Enne noore õunapuu ostmist saab proovida õunasordi vilju ning uurida ekspertidelt, milliseks otstarbeks just see õunasort kõige parem on – kas mahlaks, moosiks, veiniks või söömiseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles