OSKA ENNAST AIDATA 8 märki, et peaksid oma psühholoogi uue vastu vahetama

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Sinu psühholoog peaks teenima eelkõige sinu huve ning sind su vaimse tervise hoidmisel ja parendamisel aitama. Kahjuks pole see alati nii.
Sinu psühholoog peaks teenima eelkõige sinu huve ning sind su vaimse tervise hoidmisel ja parendamisel aitama. Kahjuks pole see alati nii. Foto: cottonbro from Pexels

Arsti ja patsiendi suhetes on jämedam ots enamasti ikka viimase käes, seega pead just sina patsiendina tundma, kas psühholoog on sulle sobiv. Kui aga tunned, et midagi on valesti, siis siit leiad kaheksa märki, mille abil mõista, kas oleks ehk aeg endale uus vaimse tervise professionaal leida.

1. Su psühholoog on halb kuulaja

Esimene kokkusaamine uue psühholoogiga peaks keskenduma neile probleemidele, mis sind üldse tema ukse taha tõid. Ent kui su psühholoog ei võta kinni asjadest, millele soovid tähelepanu juhtida, istub valdava enamiku teie kohtumisest oma telefonis või arvutis või siis räägib ise rohkem kui sina, võib asi olla selles, et ta ei kuula sind tõeliselt. Kuna tema tööülesanne on sind kuulata ja kui ta sellega hakkama ei saa, pole mõtet kulutada tema peale rohkem oma aega ja raha ning tasub lihtsalt leida uus arst, selle asemel, et proovida oma probleeme läbi tema müüride talle selgeks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles