Elades Valgas meie suure draamanaise Liina Reimani vanemate majas, nägi ja kuulis Els Vaarman Liinat igal suvel seal oma osi harjutamas. Ta imetles ja jumaldas Reimanit ja sellest imetlusest kasvas soov saada näitlejaks.

Elsa sündis 18. juulil 1908 Tallinnas Karl August ja Rosalie Vaarmani eelviimase lapsena ja kolmanda tütrena. Vanim oli Linda, sellele järgnes poeg Voldemar, teine tütar Tamaara, siis Elsa. Karl oli nooruses elanud Peterburis ja kohtunud seal ühe kindrali bonnega. Nad abiellusid ja sattusid üsna varsti elama Valka Kungla tänavale. Isa töötas vedurijuhina ja ema raudteejaama depoos ruumide koristajana.

Vaarmanide tüdrukud käisid kõik võluvalt riides. Ema Rosalie oli hea õmbleja, kes oskas eimillestki õmmelda tütardele kauneid rõivaid. Elsa ema oli saanud hea kasvatuse, tundis kombeid ja keeli. Kodus nõudis ta lastelt, et need räägiksid saksa keelt. Sageli kõneldi ka vene keelt. Hoolimata keelelisest miljööst valitses Vaarmanide kodus alati tore õhkkond. Armastati nalja, muusikat ja laulu.

Kommentaarid
Copy