Introverdist ekstraverdiks: nippe kinnisele inimesele

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inimesed võivad kehakeelt valesti tõlgendada ja seega võid märkamatult endast teistele vale mulje jätta. Samuti on aga võimalik see enda kasuks pöörata ja jätta endast soovi korral avatum mulje, kirjutas psychologytoday.com.

Kujuta ette situatsiooni. Sina loed rahulikult tööl seda artiklit, käed rinnal ristis. Mööda kõnnib töökaaslane, kes arvab, et oled vihane ega tule sinuga juttu ajama. Tegelikult aga on kontoris jahe ja üritad kätega oma keha soojas hoida.

Väga lihtne on kehakeelt valesti tõlgendada levinud arvamuste põhjal, mis ei pruugi sugugi tõsi olla. Seega saab seda edukalt ka enda kasuks pöörata.

Enamik meist teab, kas ta on introvert või ekstravert. Kas saad inimestest energiat või laed oma akusid hoopis üksi olles? Igal inimtüübil on oma head ja vead, kumbki pole teisest parem. Ekstravertidel on aga uute inimestega kohtumine lihtsam.

California ülikoolis tehti uuring, mis viitas, et ekstraverdid väljendavad end teistsuguste liigutuste ja žestide abil kui introverdid. Teadlased lasid katsealustel hinnata, kas animeeritud ettekandja on introvert või ekstravert.

Tulemused viitavad, et ekstraverdiks peetakse seda, kes viipab kätega väljapoole ja žestikuleerib rohkem. Kes hoiab aga käsi keha ligi või liigutab neid vaid ettepoole, tundub introverdina. Aju reaktsiooni vestluskaaslase liigutustele rõhutab veelgi enam see, et tegemist oli animatsiooni, mitte päris inimesega.

Seltskonnas võib introvert proovida teatud nippe, et jätta endast avatum mulje. Kui sa ei taha, et ekstraverdid seltskonnas domineeriksid, siis teeskle, et oled samasugune. Keegi ei märka vahet.

Introverdid seisavad veidi sirgemalt. Kui tutvustad ennast või räägid endast, siis kalluta ülakeha pisut ette. See näitab, et oled vestluskaaslasest huvitatud ja suhtlemisaldis.

Käsi kipuvad introverdid hoidma oma keha lähedal või liigutavad neid keha ees. Ekstravertide käed liiguvad vabalt ka küljele ja kehast eemale, peod on avatud. Kui soovid avatum tunduda, liiguta käsi vestluskaaslase suunas.

Ekstraverdid žestikuleerivad üldiselt rohkem ja nende keha liigub kiiremini. Kui sa ei taha kätega rääkida, siis võid lihtsalt käsi liigutada, et jäljendada avatud inimeste liikuvust.

Proovi neid nippe lähedaste ja sõprade peal, kuniks harjud. Hiljem tunned end mugavamalt, kui pead kohtuma võõraste inimestega ja saad ka neile jätta mulje, et oled hea suhtleja.

Kui sul on näiteks töövestlus ja sa ei taha jätta häbelikku muljet, siis aseta vesteldes oma käed intervjueerija poole. Samuti võib neist nippidest kasu olla, kui oled sõpradega väljas ja tahad veidi rohkem silma paista.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles