O.J. mõrvatud naise Nicole Brown Simpsoni salapäevikud avaldavad aastatepikkuse jõhkrutsemise

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Nicole Brown Simpson (vasakul) mõrvati juunis 1993 koos külas olnud sõbra Ron Goldmaniga (paremal). Mõrvas kahtlustati O.J. Simpsonit (keskel), kuid ta mõisteti õigeks. Topeltmõrv on senini ametlikult lahendamata.
Nicole Brown Simpson (vasakul) mõrvati juunis 1993 koos külas olnud sõbra Ron Goldmaniga (paremal). Mõrvas kahtlustati O.J. Simpsonit (keskel), kuid ta mõisteti õigeks. Topeltmõrv on senini ametlikult lahendamata. Foto: Scanpix / Elu24

Sel aastal möödub 25 aastat sellest, kui endine jalgpallur O.J. Simpson mõisteti õigeks oma abikaasa Nicole Brown Simsponi mõrvas. Värske dokumentaalsari heidab uut valgust paari eraelule ning aitab asja näha ühest olulisest vaatepunktist, mis seni varju jäänud – nimelt ohvri omast.

Nicole Browni mõrvast on räägitud kordi ja kordi, sageli keskendutakse just kurikuulsale mõrvaprotsessile. Lugu on jutustatud peamiselt O.J. perspektiivist – O.J. oli Nicole’i abikaasa ja peamine kahtlusalune naise mõrvas. Ei saa ka ära unustada, et O.J. andis pärast õigeksmõistmist välja raamatu pealkirjaga «Kui ma seda tegingi»...

Investigation Discovery kanal on valmis teinud uue erisaate pealkirjaga «O.J. & Nicole: Ameerika tragöödia», mis keskendub peamiselt Nicole’ile ja tema loole. «See dokumentaal ei räägi uuesti kuulsa kohtuprotsessi lugu,» ütles ID kanali juht Henry Schleiff. «Me tahame mälestada naist, kes kannatas lähisuhtevägivalla all ja rääkida esimest korda tema lugu, tema oma sõnadega.»

«Esimest korda peksis ta mind pärast Louise ja Nanie Mary pulma-aastapäevapidu. See algas tänaval, 5. Avenüü nurgal umbes kell üheksa õhtul. Ta viskas mind põrandale, lõi mind rusika ja jalaga. Me läksime hotelli, kus ta peksis mind tunde ja ma roomasin mööda põrandat.»

Kui sa oled vägivaldses suhtes ja vajad abi, siis võta ühendust kas telefonil 112, ohvriabi kriisitelefonil 116 006 või leheküljega palunabi.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles