Igavlevad kontoritöötajad tarbivad liialt šokolaadi ja kohvi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti psühholoogid on kontoritöötajate töö- ja terviseprobleeme uurides leidnud, et peaaegu iga neljanda töötaja probleemid saavad alguse tüütust igavusest, kirjutas teadus.err.ee.

Veerand kontoritöötajaist kannatavad kroonilise igavuse käes ja viisid, kuidas nad sellega toime üritavad tulla, võivad nende füüsilist või vaimset tervist kahjustada.

Uurimistööst, milles osales 102 vabatahtlikku kontoritöötajat, selgus, et iga neljas töötaja püüab pidevat igavlemist leevendada šokolaadi ja kohviga, lisaks tarbivad nad igava tööpäeva lõppedes suurema tõenäosusega ka alkoholi.

Igavus mõjutas ka seda, kui hästi töötajad oma tööd teha suutsid. Peaaegu 80 protsenti töötajaist tunnistas, et igavusest halvatud meeleseisund segab neil tööle keskendumist ja rohkem kui pool töötajaist süüdistas igavust tööl tehtud vigades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles