RETSEPT ⟩ Kristel Aaslaiu soojendavate vürtsidega läätsesupp

Naine
Copy
RETSEPT Kristel Aaslaiu soojendavate vürtsidega läätsesupp
RETSEPT Kristel Aaslaiu soojendavate vürtsidega läätsesupp Foto: Sander Ilvest / Postimees

Jahedate sügisilmade saabudes soovitab laulja ja näitleja Kristel Aaslaid valmistada üks potitäis särtsakat läätsesuppi, mis oma soojendavate vürtsidega lennutab sööja mõtteis Aasia soojusesse ega lase sügiskaamosel ja viirushaigustel ligi hiilida.

Daily koolisööklates toimuva projekti «Tähed taldrikus» raames saavad sel nädalal tuhanded kooliõpilased üle Eesti nautida armastatud laulja ja näitleja Kristel Aaslaiu retsepti järgi valminud läätsesuppi. Retsepti autori sõnul on särtsaka kõhutäie puhul tegemist tema absoluutse lemmikuga ning kohustuslikuks elemendiks selles supis on kindlasti läätsed, mis tantsisklevad tublis annuses vürtsides. Kuigi Aaslaid valmistab suppi taimsena, siis sobib seda rooga valmistada ka meelepärase lihaga.

Vaja läheb:

  • 2 spl õli
  • 1 klaas punaseid läätsesid
  • 2 porgandit 
  • 1 suurem sibul
  • pöidlasuurune jupp ingverit
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 tl karripulbrit või punast Tai karri pastat
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 400 g purustatud konservtomateid
  • ½ tl kaneeli
  • 1 purk kookospiima (valikuline)
  • sidruni- või laimimahla
  • kanapuljongit 
  • vett
  • soola
  • pipart
  • tšillit

Valmistamine:

«Supi valmistamiseks võta paksema põhjaga pott, aja selles kuumaks õli ning prae kiirelt tükeldatud sibul, riivitud ingver ja purustatud küüslauk. Seejärel lisa potti karri, vürtsköömned ja kaneel, kuumuta kiirelt ning siis kalla peale puljong. Lisa kuuma puljongisse läätsed ja purustatud tomatid ning lase supil keema tõusta. Kui läätsed on pisut pehmemad, siis lisa ka tükeldatud või riivitud porgand. Lase supil tasasel tulel podiseda kuni läätsed on päris pehmed. Kui sulle meeldib kreemine ja tummine supp nagu mulle, siis lisa ka kookospiim. Kõige lõpus maitsesta supp soola, pipra, tšilli ja laimimahlaga.»

Tasub teada:

  • Kookospiimata võib see supp tunduda liiga happeline, kuid selle vastu aitab väike lusikake suhkrut.
  • Taimsena on supp suurepärane, samas sobib läätsesuppi valmistada ka meelepärase lihaga.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles