Aasta parim alkoholivaba kokteil Hazy Morning on inspireeritud kargetest sügishommikutest

Naine
Copy
Aasta parim alkoholivaba kokteil Hazy Morning on inspireeritud kargetest sügishommikutest
Aasta parim alkoholivaba kokteil Hazy Morning on inspireeritud kargetest sügishommikutest Foto: EBA

6.oktoobril toimusid Tallinnas T1 kaubanduskeskuses Skyparki's IX Eesti Meistrivõistlused Alkoholivabade kokteilide valmistamises. Võistluse eesmärgiks on propageerida alkoholivabade kokteilide populaarsust ja väärtustada baarmeni ametit.

Vee baasil valmistatud kokteilid on terves maailmas tõusev trend. Reeglid on just sel võistlusel karmid – näiteks ei tohi 100 ml jook sisaldada rohkem kui 65 kcal! Väga olulisel kohal on mokteili valmistamisel innovaatilisus, kuid seejuures peab olema jook ka lihtsasti valmistatav.

Tihedas võistlustules võtsid mõõtu 12 baarmeni, kes pidid kõik kasutama oma mokteilides vähemalt Vichy vett, Gemoss Eesti Monin siirupit ning Paulig Cold&Brew kohvi kontsentraati.

Finaali pääsesid pooled võistlejatest ehk 6 parimat mokteilimeistrit. Finalistid olid: Aivo Pensa, Heleen Välba, Ülli-Kristin Uueni, Kris-Marii Kaska, Merlyn Blumfeldt ja Liina Rätsep.

Finaalis oli aega 8 minutit, et valmistada veelkord oma mokteil ning samal ajal tuli rääkida inglise keeles selle loomise inspiratsiooni lugu.

Heleen Välba, Liina Rätsep, Merlyn Blumfeldt
Heleen Välba, Liina Rätsep, Merlyn Blumfeldt Foto: EBA

Eesti meistri tiitli võitis Liina Rätsep Kalevi Jahtklubi Restost. Liinale oli see teine Alkoholivabade kokteilide valmistamise meistritiitel. Teise koha saavutas imelise imedemaa stiilis kohviserviisi väljapanekuga Heleen Välba, kes esindas oma kohviku perenaisena Padise Kastelli. Auväärse kolmanda koha võitis Merlyn Blumfeldt, kes serveeris vabakutselisena oma mokteili kohvi presskannust. Parima noore tiitel läks taaskord Kris-Marii Kaskale, kes esindas Kalevi Jahtklubi Restot.

Võidukokteil Hazy Morning oli inspireeritud kargest sügishommikust, tervislikust ingveri teest ja suurepärastest kohvi armoomidest

Liina nägemus oma joogist: «See mokteil on loodud kohvi ja tee kombinatsioonist. Ingveri ja vee leotis, milles on kombineeritud sidrunist saadavad vitamiinid ja magusa siirupi kooslus. Erilise efekti annab mokteilile blenderiga vahustatud kohvi kontsentraat kihiti lisatuna heledale joogisegule. Ühtlasi kasutasin oma joogi väljapanekul väikest valgust, mis ideena on mõeldud inimestele meeldetuletuseks, et võta puhkust nutimaalmast. Lülita sisse telefoni taskulamp ning aseta see ekraani allpool lauale. Asetades mokteiliklaas telefonile, annab see kauni kuma su joogile. Võta aega enda ja pere jaoks ning naudi oma mokteili ilma segavate faktoriteta.»

Liina esindab Eestit Prahas, kus toimub Mattoni Grand Prix 2021 ning selgitatakse välja maailma parim mokteilimeister!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles