RETSEPT Raimond Kaljulaidi lemmik taimne roog: yakisoba

Naine
Copy
RETSEPT Raimond Kaljulaidi lemmik taimne roog: yakisoba
RETSEPT Raimond Kaljulaidi lemmik taimne roog: yakisoba Foto: Raimond Kaljulaid erakogu

Riigikogu liige Raimond Kaljulaid on suur taimse toidu ning aasiapäraste toitude austaja. Sel kuul sai ta kõik oma oskused mängu panna, kui osales Kliimaväljakutses, mis näeb ette 22 päeva taimse toidu eelistamist, et juhtida tähelepanu keskkonna ja toiduvalikute seostele.

Yakisoba on Jaapani nuudliroog ja selle retsepte on väga palju erinevaid. «Meie peres on see üks nädalavahetuse lemmikuid. Lihtne valmistada ja alati maitsev,» kiidab Kaljulaid.

Valmistamiseks läheb vaja:

  • Yakisoba nuudlid
  • juurvilju (Raimond eelistab porgandit, suvikõrvitsat, paksoid, shiitake seeni, küüslauku, rohelist sibulat)
  • küüslauku

Kastme valmistamiseks:

  • sojakastet
  • palmisuhkrut
  • worchesteri kastet
  • tai tšillikastet

Valmistamine:

Lõika valitud juurviljad meelepärasteks tükkideks. Kastme valmistamiseks sega kokku võrdsed osad palmisuhkrut, sojakastet, worchesteri kastet ning vett. Lisa umbes neli korda vähem tšillikastet kui teisi koostisosi (näiteks neli supilusikat palmisuhkrut, sojakastet, worchesteri kastet ja vett ning üks supilusikatäis tšillikastet). Aseta pann tulele, lisa õli ning peeneks hakitud küüslauk. Lisa juurviljad ning prae kergelt läbi. Sõelu ja loputa yakisoba nuudlid voolava vee all, aseta pannile ning prae umbes 2-3 minutit. Poole aja pealt lisa segades kaste. Sega kõik korralikult läbi ning serveeri soojalt.

Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles