Kümne minuti trikk, millega tagad, et esmaspäev ei tule sinine

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Mida sa pühapäeva õhtuti tavaliselt teed? Muretsed esmaspäeva pärast, kas pole? Nädalavahetus oli jälle liiga lühike...! Jälle esmaspäev?! Ma ei viitsi tööle minna! Nii palju on teha, nii vähe aega!

Kui need mõtted on sulle tuttavad – ja eriti, kui sa oled naine, kel lapsed ja vastutada kogu perekonna logistika – siis võib mõte eesootavast nädalast olla kaunis stressi tekitav. Lõppeb see kõik aga esmaspäeval ärkamisega, pahaselt äratuskella edasi lükkamisega ning kui jõuab arusaamine, et ega elu eest pääse, porisedes päeva alustamisega.

Õnneks on aga võimalik oma nädala esimesed päevad palju paremaks muuta ja selleks ei kulu rohkem kui kümme minutit, lubab Freundin.

Selleks võta pühapäeva pärastlõunal või õhtul aega ja kirjuta üles, mis täpselt sul vaja järgmisel nädalal ära teha on. Pane kalendrisse kohvideit sõpradega, poeskäik, koosolekud, hambaarsti aeg. Kirjuta kõik üles!

Nüüd, kui kõik must valgel kirjas, jääb sulle see palju paremini meelde. Sa ei pea enam muretsema, et midagi läheb meelest ja kõige parem on see, et mõtted ei tiirle enam sihitult peas. Kui teed sellise nimekirja koostamisest oma pühapäevase rituaali – koos teetassi või klaasi veiniga – siis lähed uuele nädalale palju rõõmsamalt ja organiseeritumalt vastu.

Kui nimekiri valmis, naudi nädalavahetuse viimaseid tunde stressivabalt. Ja esmaspäeval hakka tehtud asju listist maha kriipsutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles