3 asja, millele rikkad inimesed iial raha ei kuluta

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Arvad, et rikkad inimesed ei hooli rahast? Nalja teed! Tegemist on inimestega, kes mõtlevad väga hoolikalt, millele kulutavad.

Päris tihti võime me jõukaid inimesi kadestada. On ju neil alati raha ja nad võivad endale osta, mida iganes nad tahavad. Aga kas nad tõesti teevad seda?

Tegelikult tasub säästmist õppida just rikastelt, kirjutab Freundin. Ka kõige rikkamad mõtlevad mitu korda, enne kui millegi eest raha välja käivad. Siin on kolm asja, millele nad ei kuluta.

  1. Impulssostud. Oh, sa oled kindlasti poodides jalutades pannud silma peale mingile lahedale asjale ning tundnud kiusatust see ära osta. Jah, kiusatus võib olla suur, kuid on palju rikkureid, kes iial ei luba endale impulssoste. Warren Buffet ütles Forbesile: «Kui sa ostad asju, mida sa ei vaja, siis varsti pead sa müüma asju, mida vajad.»
  2. Asjad, mis ei kesta. Tead ju küll seda ütlust: ma pole nii rikas, et lubada endale odavat asja. On väga tavaline, et rikkad inimesed ei vaheta pidevalt välja telefonimudeleid värskemate vastu, vaid valivad toote, mis püsib kaua.
  3. Intressid. Ka rikastele ei meeldi laenud ega üle aja läinud maksetähtpäevad. Olenevalt intressidest võib kõik see päris kalliks minna. Seega tasub kõik asjad õigel ajal ära maksta.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles