UURINGUD ⟩ 3 põhjust, miks kiilakad mehed on ägedamad

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Mis on ühist Jason Stathamil, Jeff Besosel ja Bruce Willisel? Nad kõik on omal alal väga edukad ning nad on kiilakad.

Õnneks on palju mehi, kes julgevad olla kiilakad ja uhked ning ei tunne vajadus kanda parukaid või – veel hullem – kaapida üle kiilaspea väheseid allesjäänud juuksekarvu. Ehk on lõpuks aru saadud, et juuste puudumine ei tähenda, et mees oleks vähem maskuliinsem või atraktiivsem? Seda on tõestanud suisa mitu uuringut!

  1. Kiilakad mehed on suuremad ja tugevamad. Pennsylvania ülikoolis korraldatud uuringust selgus, et kiilakaid mehi peetakse dominantsemateks ja edukamateks. Teadlane Albert E. Mannes, kes on muide ka ise kiilakas, tähendas üles inimeste reaktsioonid, kui neile näidati meeste pilte. Osalejatele näidati ühe mehe pilti kaks korda – kõigepealt juustega ja siis raseeritud peanupuga. Kõik vastanutest kinnitasid, et kiilakana paistab mees dominantsem, suurem ja tugevam.
  2. Kiilakaid mehi peetakse ka intelligentsemateks. Saarlandi ülikooli psühholoog Ronald Henss korraldas ülemaailmse uuringu, milles osales rohkem kui 20 000 inimest. Tema uurimusest tuli välja, et kiilakaid mehi peetakse targemateks, intelligentsemateks ja vanemateks.
  3. Osaliselt kiilakad mehed ei ole atraktiivsed. Androgeenne kiilaspäisus on kõige sagedamini esinev kiilaspäisuse vorm, mis puudutab umbes 70 protsenti mehi. Seda võib esineda juba varases nooruses, kui meestel kukla ja pealae eesosas asuvad juuksed hakkavad välja langema. Samas Saarlandi uuringus ütlesid inimesed, kui mehed on osaliselt kiilakad, siis pole see atraktiivne ja neid peeti nõrgemateks, võrreldes üleni kiilakate meestega.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles