Harrastaja näitas sitkust, mis murraks maha isegi profid

Priit Pullerits
Copy
Ehitusettevõtja Andrus Mutli koos abikaasa Marina ja poeg Andreasega nädalavahetusel Tartus Toomemäel jooksmas.
Ehitusettevõtja Andrus Mutli koos abikaasa Marina ja poeg Andreasega nädalavahetusel Tartus Toomemäel jooksmas. Foto: Margus Ansu

Ehitusettevõtja Andrus Mutli on vanuse poolest sealmaal, kus temaealised kulgevad tasapaksus mugavustempos pikki maid. Aga Mutlil on särtsu rohkem kui enamikul poole noorematel meestel. Ja mis veel sügisel selgus – tal on ka kadestamisväärset mitmekülgsust.

Diplomeeritud ehitusinsener Andrus Mutli tunneb end läbi ja lõhki, et aru saada: ta polnud piisavalt taastunud. Lisaks oli tagumik põrutustest hell. Ta oli Tartu rattamaratonil saanud 40 kilomeetri võistlusel 61. koha ning avastas järgmisel päeval, et kahe päeva pärast on Viljandis kümnevõistlus.

Nädal varem oli ta juba teinud ühe kümnevõistluse.

Ja kaks nädalat tagasi samuti.

Mitte lihtsalt läbi teinud, vaid püstitanud mõlemal korral omavanuste Eesti rekordi. Mutli on 51.

Kolmas kümnevõistlus kolme ja pool nädala jooksul – liiati vaid kolm päeva pärast rattamaratoni – on midagi sellist, mida isegi maailma selle ala tippmehed eales ette ei võtaks. Hea, kui nad teevad kolm kümnevõistlust terve hooaja jooksul. Nende keha ei peaks vastu. Nende organism ei taastuks pingutusest ära.

Aga Mutli, koos venna Aguga rajatud ehitus- ja restaureerimisfirma Vennad Ehitus juhataja, läks Viljandisse ikkagi kohale. Mis siis, et veteranide klassi harrastussportlasena pole kümnevõistlus isegi tema põhiala. Ta on ennekõike kiirjooksja. Paljud Eesti rekordid 100–800 meetri distantsidel nii M45 kui M50 vanuseklassis kuuluvad temale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles