Annie Tatiana Angelini sündis 23. septembril 1923. aastal Stockholmis ning sai laiemale Rootsi publikule juba lapsena tuntuks kui kena häälega laulja. Tema tähetund saabus 1938. aastal, kui ta andis oma hääle Walt Disney «Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi» rootsikeelsele versioonile.

See oli maailma esimene täispikk värviline multifilm ning tekitas seetõttu kõigis põnevust ning laiemat meediakära. Rootsis tõi see kaasa ka suure huvi filmi väljatuleku hetkeks värskelt 15-aastaseks saanud Tatiana Angelini vastu, kes seejärel mööda rahvusparke ringi sõitis ning rahva rõõmuks esines.

Angelini oli oma panuse eest «Lumivalgekesse» väga uhke, eriti pärast seda, kui Walt Disney olevat avalikult tunnistanud, et Lumivalgekese hääle dubleerijatest oli Rootsi oma tema arvates parim. «Ma pole seda kunagi unustanud,» ütles lauljatar veel 2003. aastal intervjuus Dagens Nyheterile. Angelini andis muu hulgas rootsikeelse hääle ka teisele Disney printsessile, «Tuhkatriinule», tehes seda 1950. aastal ilmunud plaadil.

Kommentaarid
Copy