Elektrikaksikud: Opel Corsa-e ja Peugeot e-208. Mis neid liidab, mis lahutab?

Copy
Opel Corsa-e
Opel Corsa-e Foto: sergeizjuganov.com

Sõsarautod Opel Corsa ja Peugeot 208 on mõlemad saadaval nii sisepõlemis- kui ka elektrimootoriga. Viimast tähistab mudelinimes väike e. Peugeot e-208 on juba mõnda aega kohal olnud, Opel Corsa-e jõudis alles äsja Eestisse kiirele tutvumisvisiidile.

Mõlemad elektrikad torkavad kohe silma, ent mitte moel, nagu elektriautolt võiks oodata. Nimelt, nad on rõhutatult normaalsed autod. Mitte kuidagi ei tõsteta esile, et tegemist on elektrikatega. Ei välimusega ega interjööriga. Mõned väiksed erinevused tavamudelist ikka on, näiteks e-tähed siin ja seal, aga üldiselt on mõlema sõnum lihtne: hei, elekter on täiesti tavaline asi tänapäeval! Elektronide suunatud voog on lihtsalt veel üks variant, kuidas sõiduk liikuma panna. Selles pole enam midagi erilist, harjuge ära! Ja tehke oma valik kütuseliikide vahel lähtuvalt sellest, mida vajate ja millist hinda peate võimalikuks maksta.

Üks asi väärib siinkohal veel eraldi osutamist. Elektrikate lühike ajalugu on juba näidanud, et inimestele ei pruugi meeldida autod, mille pole iluvõret. On kindel seltskond ostjaid, kes tahavad, et auto oleks nagu auto, mitte ei näeks välja nagu kosmosejaam ulmefilmist. Siin nad nüüd on – iluvõredega kenasti mõlemad.

Peugeot 208 ja Opel Corsa on sõsarautod. Margid kuuluvad PSA gruppi ja mudelid on tehniliselt väga lähedased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles