Ennustaja Vanga «nägi» Juri Gagarini hukkumiseelset viimast soovi

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Scanpix / Elu24

Pime Bulgaaria ennustaja Vangelia ehk Vanga kohtus oma elu jooksul tuhandete inimestega ning andis juhatust ning selgitus lugematu arv kordi. Paljud tema nägemustest puudutasid minevikku, paljud ennustused läksid täppi (väidetavalt kuni 80 protsenti) ning inimesed, kes temaga kohtusid, lahkusid alati šokeeritutena.

Oma tädi, keda maailm tunneb ennustaja Vangana, eluloo on kirja pannud Krasimira Stojanova. 1989. aastal avaldatud ja eesti keelde 1991 tõlgitud teoses toob ta lugejani ennustaja karmi, kuid inspireeriva elukäigu. Teos on vürtsitatud kümnete juhtumitega, kui Vanga ennustused ja selgeltnägemine sajaprotsendiliselt täitusid. Paljud lugudest on anonüümsed ja väga isiklikud, kuid raamatust leiab ka tuntud inimesi puudutavaid nägemusi ja ka maailmasündmusi puudutavaid ennustusi.

Nõukogude Liidu kosmonaudist Juri Gagarinist on raamatus juttu mitmel korral. 1979. aastal külastas Vangat nõukogude näitleja Vjatšeslav Tihhonov, kes on eesti rahvalegi tuntud kui legendaarne Stirlitz või nägus vürst Bolkonski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles