Seksiuuringud tõestavad: võitjaosariikides tõuseb valimiste ajal huvi porno vastu

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Viimastel aastatel on Google’i otsingud saanud seksiteadlaste üheks lemmiktööriistaks. Erinevatel põhjustel ei taha paljud inimesed uuringutes osaleda, aga interneti otsimootori otsisõnad pakuvad sisevaadet sellesse, mida suur osa elanikkonnast seksi kohta mõtleb.

Seksuoloogiat uuriv teadlane, dr Justin Lehmiller kirjutab, et paljud inimesed ei vasta seksiga seotud küsimustele ausalt – seda ka siis, kui anonüümsus on garanteeritud. Põhjused on erinevad: hirm, häbi, piinlikkustunne. Näiteks ei julge paljud inimesed öelda, mis neid erutab, kuna see on nende jaoks piinlik; teised jälle ei ole ausad sekspartnerite arvu osas, kuna tahavad uuringu läbiviija silmis paremad välja näha (mõned ütlevad arvu olevat suurema, teised väiksema). Kui aga inimesed Google’i lahti teevad, on neil aus olemiseks stiimul, sest kui nad ausad pole, ei leia nad ka seda, mida nad otsivad.

Niisiis peetakse Google’i otsinguid väga paljastavateks asjade osas, mida inimesed harilikult jagada ei taha. Hiljuti on avaldatud mitmeid uuringuid, mis vaatlevad ameeriklaste otsiharjumusi. Lehmiller toob välja viis asja, mida me oleme seni teada saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles