Haige ja näljase koera päästnud naised jäid lemmikloomast ikkagi ilma (1)

Naine
Copy

Narva kohalike sõnul jõlgub koer Dusja juba aastaid linna vahel ringi. Kohalikud inimesed ütlevad, et koer kuulub asotsiaalsete elukommetega Eduardile. Alina ja Svetlana märkasid abitut looma ning otsustasid tema eest hoolitseda.

Alina sõnul sai kõik alguse tänavu juulis, kui Dusja nende pere juurde kolis. «Omanik on krooniline alkohoolik ja Dusja oli põhimõtteliselt koguaeg tänaval,» ütleb Alina, kellel on infot, et mehe alkoholilembus on kestnud vähemalt viimased viis aastat.

Kuna koer jõlkus oma omanikuga linnavahel ringi, jäi loomake paljudele silma. Nii märkas koera ka Alina ema Svetlana, kelle kirjeldusel oli loom alati väga näljane. Naine hakkas koera toitma ja talle ei jäänud märkamatuks koeraomaniku pidev purjus olek. 

«See mees oli alati laste mänguväljakul pikali maas,» ütleb Svetlana ja lisab, et mehega veetis aega ka äsja kinnipidamisasutusest vabanenud naine.

Svetlana nägi abitus seisundis koera, kuid samas mõistis, et kuna loom ei kuulu talle, ei saa ta teda lihtsalt niisama endale võtta. Eduardile ja ta koerale tehti tihti politsei väljakutseid, sest mees jäi väidete kohaselt sageli tänavale purjuspäi magama ja tema lähedal viibiv koer käitus inimestega agressiivselt.

Oli taas üks järgmistest kordadest, mil kohalikud tegid politseisse väljakutse. Politseinikud andsid viimasel intsidendil loomaomanikule käsu agressiivselt käituv koer koju viia. Kuid kuna mees oli ebaadekvaatne, pidasid võimuesindajad ainsaks võimalikuks lahenduseks loom magama panna. Svetlana viibis juhtumisi läheduses ja pakkus välja, et viib looma endaga kaasa. Eduard viidi aga arestimajja.

Svetlana ja Alina rõhutavad, et koer ei ole tegelikult kuri, vaid ta on mehe kõrval elades stressis, näljane ja kurnatud. Koer üritab oma omanikku võõraste eest lihtsalt kaitsta. Kohalikud kinnitasid Katrin Lustile, et Dusja ei ole mitte kunagi kedagi hammustanud.

Svetlana ja Alina ostsid koerale kvaliteetset toitu, pesid looma puhtaks ja juba mõne nädala pärast oli Dusja tunduvalt rõõmsam. Samuti viis uus pere looma arsti juurde, kus selgus, et Dusjal oli kõrva- ja hambapõletik. Lisaks loom vaktsineeriti ja kiibistati. Novembri lõpus oli Dusjale plaanitud ka jalgadel olevate moodustiste eemaldamine, kuid loom viidi oktoobris politsei saatel tagasi Eduardi juurde.

Hoolimata sellest, et Svetlana näitas politseinikele lemmiklooma passi, olid võimuesindajad seda meelt, et Dusja kuulub Eduardile. Mees ei anna enam ennast näole ning ei kavatsegi looma tagasi anda.

Täispikka saadet saad vaadata siitsamast!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles