Kuidas väikese palgaga paremini ära elada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas otsid võimalusi, kuidas oma väikese sissetulekuga paremini ära elada? Tom Hsiehi perekond tegi sama ning jagab nüüd oma nõuandeid portaalis green.yahoo.com.

Kulude ülevaatamisel tasuks esimese asjana pöörata tähelepanu üüri ja autoliisingu suurusele, sest need on sageli pere suurimad väljaminekud. Ka on lihtne kuldreegel, et asju tasuks osta vähe, sest isegi, kui uued asjad teevad sind praegu õnnelikuks, siis suures pildis pole asjadel ja õnnel seost.

Söö vähem

Söömisest loobumine, et raha kokku hoida, on rumalus. Siiski saad toidu pealt kavalusega kokku hoida küll – vähenda portsjonite suurusi ning söö harvem kallimaid toite nagu kala ja liha.

Tee korraga rohkem toitu, ära viska sööki minema, vähenda pakendatud kraami ostmist ja restoranis käimist. Kasvata ise maitsetaimi ning köögivilju.

Hinda ümber oma kaabeltelevisiooni teenuste vajalikkust

Kas sa tõesti vaatad kõiki kanaleid, mille eest maksad? Vaata filme või seriaale tasuta internetist või rendi neid. Samuti hinda ratsionaalselt, kas vajad veel toa nurgas seisvat lauatelefoni, kui seda harva kasutad. Helistamiseks kasuta rohkem Skype’i, mis muudab telefoniarved väiksemaks.

Väldi lennujaamu

Ühelt poolt peaksid lennujaamu vältima, sest sageli on autoga reisimine soodsam lahendus. Kui oled siiski lennuki kasuks otsustanud, siis proovi reisida nii, et ei peaks lennujaamas palju aega veetma – kõht läheb tühjaks ja janu tekib nagunii, kuid hinnad lennujaamades on röögatult kallid.

Osta ainult seda, mida ka tegelikult endale lubada saad

Milleks osta endale asju, mida võib-olla aasta pärast enam ei kasutagi? Enamikul peredel on kapid ja voodialused täis ebavajalikke asju, mis leiavad kasutust harva. Tegelikult saaksid teenida isegi väikese lisasumma, kui teed kappides suurpuhastust ning müüd mittevajaliku kraami maha. Kui tahad midagi suuremat osta, siis kaalu ka kasutatud ning allahinnatuid tooteid, samuti võib hea idee olla seadme rentimine.

Alternatiivne transport

Hoia bensiiniraha kokku jalutades, jalgrattaga sõites või ühistransporti kasutades. Kui sa oma autot väga tihti ei kasuta, siis kaalu selle mahamüümist ning vajadusel auto laenamist või rentimist. Nii on sul kerge võimalus autot kasutada, kuid ära jäävad selle hooldus- ja remondikulud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles