Venemaal vahistati ema, kes jättis kümneaastase lapse üksinda koju

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Moskva politsei. Pilt on illustratiivne
Moskva politsei. Pilt on illustratiivne Foto: Mikhail Japaridze/Mikhail Japaridze/TASS/Scanpix

Moskva võimud pidid sekkuma, kui naabrid andsid teada abivajavast lapsest.

Kümneaastane koolipoiss oli väidetavalt viis päeva üksinda Moskva korteris luku taga viibinud. Naabrite sõnul on poisi ema veidra käitumisega, kuid poiss ise väga iseseisev.

Naabrid kuulsid ühel õhtul lapse hõikeid. Uksekella lastes selgus, et poiss on pandud luku taha. Murelikult organiseerisid nad lapsele akna kaudu toitu ning uurisid, kus tema ema on. Poiss ütles, et ta ei tea, kuid palus mitte politseid asjasse segada.

Selle peale tegid naabrid lapsega kokkuleppe: kui ema järgmiseks päevaks tagasi ei ole, kutsutakse abiväge. «Tuli järgmine päev, ema ikka polnud,» rääkis naaber meediale. «Ma helistasin kõigile, kes pähe tulid, kokku 15-20 numbrile. Pooled keeldusid abistamast, pooled katkestasid kõne.»

Seejärel kutsus naaber politsei, kes saabus samaaegselt ema sõpradega. Kohale kutsutud päästeametnikud avasid ukse ning poiss viidi üheksandasse lastehaiglasse ülevaatusele. «Poiss oli üldiselt heas seisukorras, siis ta viidi ära,» ütles naaber, kelle sõnul elas korteris üle-eelmise aastani ka poisi vanavanaisa, kes kahjuks suri.

«Venemaa siseministeeriumi Novo-Peredelkino rajooni kriminaaluurimisametnikud tegid kindlaks naise asukoha ning pidasid ta Šolohhovi tänaval kinni,» vahendab 360tv.ru pressiesindaja Vladimir Vasenini sõnu. «Tegemist oli väidetavalt sama naisega, kes jättis poja mitmeks päevaks lukustatud korterisse üksinda.»

31-aastase naise suhtes on algatatud kriminaalmenetlus lapse ohtlikusse olukorda jätmise eest ning juhtumi asjaolusid uuritakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles