4 üllatavat põhjust, miks su nahk kuivab

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Talvisel perioodil on paljud hädas kuiva ja ketendava nahaga. Kuid kas teadsid, et põhjused võivad olla selleks erinevad?

Freundin toob välja üllatavad põhjused, mis võivad kaasa tuua kuiva naha.

Liiga kuum dušš

Kui väljas on külm, igatseme kuuma duši alla, mõnikord suisa hommikul ja õhtul. Aga see on su nahale kõike muud kui hea. Liiga palju kuuma vett koos dušigeeli ja šampooniga kuivatab nahka, tulemuseks on sügelev, ketendav ja punetav ihu. Püüa mitte iga päev duši all käia ja reguleeri veetemperatuuri.

Ebapiisavalt vitamiine

Oled sa kindel, et tarbid piisavalt vitamiine? Sa pead sööma palju puu- ja juurvilju, et tagada nahatervis. C-vitamiin stimuleerib kollageeni teket, mis takistab naha kuivamist. Söö iga päev apelsini ja mandariini!

Vale näohooldus

Kui nahk kuivab, siis tundub, et tuleb kreemitada. Kuid ka siin võib eksida. Kui kreem on liiga paks ja rasvane, võib see hävitada naha loomuliku rasutasakaalu. Kasuta öisel ajal hoopis näoõli ja seejärel kerget seerumit.

Riietes leiduvad bakterid

Millal sa viimati salli või kindaid pesid? Tõenäoliselt jõuavad talvised aksessuaarid pesumasinasse harvem kui teised asjad. Kuid ega bakterid ei puhka, sallist võivad nad levida nahale ning põhjustada nahakuivust ja isegi põletikku. Seda olulisem on salli, mütsi ja kindaid pesta vähemalt kord nädalas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles