Kurt Vonneguti poeg avaldas isa pööningult leitud 226 armastuskirja

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Kurt Vonnegut Jr.
Kurt Vonnegut Jr. Foto: MARTY REICHENTHAL/AP/Scanpix

Ühel 2010. aasta talveõhtul oli Edie Vonnegut sunnitud pööningule minema. Keegi ei olnud seal aastaid käinud, sest pööning oli kola täis ja seal ei pääsenud hästi liikuma. Paraku oli katus lekkima hakanud ja aastatega kogunenud kola tuli läbi sorteerida, et töödeks ruumi teha. Kuulsa kirjaniku Kurt Vonneguti poeg eeldas, et pööning on täis rämpsu, mis tuleb lihtsalt ära visata. Siis aga avastas ta suure karbi, mis oli täis armastuskirju tema emale, Jane Vonnegutile.

Edie Vonnegut sai aru, et tegu on vaat et loteriivõiduga. Karbis oli 226 armastuskirja, mis Kurt Vonnegut Jr. oli kirjutanud tema emale nende tutvuse ja abielu alguses. Kirjade leidmise hetkeks oli Kurti ja Jane’i lahutusest möödunud juba 40 aastat, kirjutab USA Today.

Mõned armastuskirjad olid kirjutatud käsitsi, mõned kirjutusmasinal. Karbis oli ka joonistusi ja kritseldusi. Peamiselt väljendas kirjanik neis oma ebakindlust tuleviku suhtes ning ülevoolavat ja kustumatut armatsust Jane’i vastu. Samuti tuli kirjadest selgelt välja, et just naine oli see, kes suunas meest kirjanikuks hakkama ja toetas teda siis, kui ta endas kahtles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles