Veepuudus tekitab tujukust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva jooksul regulaarselt vett juues pead liikuma ka tualetti. Väike liikumine seegi.
Päeva jooksul regulaarselt vett juues pead liikuma ka tualetti. Väike liikumine seegi. Foto: SCANPIX

Oled tujukas, väsinud ning ei suuda keskenduda? Sa võid lihtsalt vajada klaasikest vett, leiti ühest uurimusest.

Ajakirjas Journal of Nutrition kirjutatud uurimuses testiti 25 naise meeleolu, keskendusmisvõimet ja vaimseid oskusi, kellest ühtedele oli antud piisavas koguses vett, teistel aga oli kehas väike vedelikupuudus. Viimane seisund saavutati kas läbi treenimise või lisaks treenimisele ka tablettidele, mis panid sagedamini tualetis käima, vahendas healthland.com.

Naiste meeleolu ja tunnetuslikke võimeid testiti treenimise ja puhkamise ajal ning erinevates hüdratseerumise seisundites. Enamikes vaimsetes testides ei mõjutanud hüdratsioon naise käitumist, kuid janusena tekkisid neil peavalu, keskendumisraskused, tujukus ja halb tuju nii puhates kui ka treenides.

Kuigi uurimus mehi ei kaasanud, siis võib uurijate sõnul tulemusi laiendada ka neile. Nii et kui tunned end tujuka ja pahurana, siis võib põhjuseks olla vähene vesi su kehas. Pea meeles, et puhas vesi või muu mittealkohoolne ja kofeiinivaba jook on parimad, mida juua!

Tahad teada, kas su kehas on piisavalt vett? Vaata oma uriini värvust – kui see on tumedam ja pole selge, siis vajad rohkem vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles