Kaja Wunder: mõned agentuurid kohtlevad modelle kui kariloomi

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Wunder.
Kaja Wunder. Foto: Erakogu

Kevadel käivituva telesaate «Eesti tippmodell» juht, Londonis elav endine tippmodell Kaja Wunder (44) ütles ajakirjale Kroonika antud intervjuus, et kohati võivad agentuurid kohelda modelle kui kariloomi.

«Eriti Pariisis - Milanos on seda vähem. Pariisis, kus keegi ei taha isegi su nime teada, tüdrukud värisevad, ei taha agentuuri minna, sest alati öeldakse «võta alla» ja veel seda, teist ja kolmandatki. Minu ajal olid modellid suuremad kui praegu.

Kuigi ma olen pikk, 1,83, ma ikkagi mahtusin kollektsioonidesse - mõned asjad olid küll lühikesed, aga enamasti olin mõõdus. Tänapäeval on tüdrukud aga nii peenikesed, et vahel moedemmidel vaatad, kas sellel tüdrukul on veel aasta elada… Moeilmas on väga ebaterveid malle,» selgitas Kaja.

Ta lisas, et saates «Eesti tippmodell» ei ole ühtegi sellist tüdrukut.

Endine tippmodell rääkis veel, et kollektsioonid on sageli suuruses 32, millesse täiskasvanud naine ei mahu, aga modell peab mahtuma, kui tahab töötada nende disaineritega. Mõned disainerid tahavad küll suuremaid modelle, teised aga otsivad Kaja sõnul just seda väga peenikest.

«See on disainerite süü. Aga kahjuks nemad juhivad moeilma ja kõik peavad nende järgi käima,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles