Andres Mustonen sündis läbi naise kaotuse uuesti

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Mustonen.
Andres Mustonen. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Viiuldaja, dirigent ja Hortus Musicuse juht Andres Mustonen (53) tunnistas ajakirjale Kroonika antud intervjuus, et ärkas läbi naise kaotuse helgusele.
 

Andres Mustoneni naine Helle, kellega ta abiellus 1974. aastal, suri kuue aasta eest pärast rasket haigust. Sellel ristteel on võimalus, et muutud helgeks ja säilitad selle hingesideme või sind tabab must masendus, irdud… Andres valis esimese tee.

«Inimesed seovad ennast inimestega, aga me kõik peame jääma endaks. On asju, mida sina mõjutada ei saa, rääkimata surmast. Me teeme kõik selleks, et teatud õnnetused ei toimuks, aga kui toimuvad ja peavad toimuma, meie ei saa neid muuta. Ja kui nendest masendud, hävitad ennast. Me ei saa lasta end võtta haigekstegevast meeleolust. Võib juhtuda, et sünnid kaotusest uuesti.»

Andres tunnistas, et tema on kindlasti uuesti sündinud, sellepärast, et ta viidi helgusesse. «Surma, muutustega läks seest ja väljast heledaks, ja see heledus jätkas valgustamist. Jätkab kogu aeg ja läheb veel suuremaks.»

Mees lisas, et tunnetab siiani kontakti oma lahkunud naisega, kuid tal on viies aasta ka uus abikaasa. «See kõik jätkub. Energiad keerasid nagu vindid teistpidi peale ja vormisid uued visioonid ja nägemused. Seismine ei tekita mingisugust muutust, inimlik halisemine on väga kurnav ja hävitav.»  

Loe intervjuud Andres Mustoneniga ajakirja Kroonika värskest numbrist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles