RETSEPT ⟩ Krehvtine kimchi supp seente ja tofuga

Naine
Copy
Kimchi supp, pilt on illustreeriv.
Kimchi supp, pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Täna, 16. jaanuaril on ülemaailmne vürtsika toidu päev. MTÜ Loomuse veganprogramm «Taimsed valikud» jagab tavalisest pisut põnevamat retsepti, mida tasub vürtsika toidu sõpradel kindlasti proovida.

Kimchi supp on inspireeritud kimchi jjigae ehk kimchi hautise retseptist, mis on Koreas väga populaarne. Supis on hea kasutada natuke vanemat ja hapukamat kimchit.

Vaja läheb:

  • 125 grammi ehk pool pakki kõva tofut (kui tahad tummisemat, kasuta ära terve pakk)
  • 1 väiksem sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • 2 sellerivart
  • pool kauna värsket punast tšillit (kui soovid eriti teravat suppi!)
  • 1 väike punane paprika
  • 120 grammi pruune šampinjone
  • 20 grammine jupp ingverit
  • 250 grammi kimchit
  • 1,5 liitrit köögiviljapuljongit
  • 2 supilusikatäit suhkrut
  • poole sidruni mahl
  • 6 supilusikatäit sojakastet
  • soola, pipart
  • praadimiseks õli
  • serveerimiseks värsket koriandrit, rohelist sibulat ja röstitud seesamiseemneid

Valmistamine:

  1. Kuivata tofu paberiga või pressi sellest vesi välja, lõika suupärased kuubikud ning prae pannil kuldselt krõbedaks. Maitsesta soola ja pipraga.
  2. Haki peeneks sibul, küüslauk ja seller. Kui kasutad tšillit, lõika see õhukesteks viiludeks. Haki paprika sobivateks tükkideks ning lõika seened pooleks, suuremad sektoriteks.
  3. Kuumuta supipotis õli ja lisa sinna sibul, seller, küüslauk, tšilli ja peeneks riivitud ingver. Prae keskmisel kuumusel umbes 10 minutit.
  4. Lisa kimchi ja paprika ning kuumuta veel 10 minutit.
  5. Lõpuks lisa puljong, seened ja praetud tofu ning sojakaste, suhkur ja sidrunimahl. Lase podiseda keskmisel tulel veel 15-20 minutit. Maitse ja lisa vajadusel natuke soola.
  6. Serveeri koriandri, rohelise sibula ja röstitud seesamiseemnetega.

Retsept: MTÜ Loomus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles