Kui palju seks kaloreid põletab?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seks, kuid ka kallistamised, musitamised ja massaaž on muidugi vaieldamatult head, kuid lisaks meie meelele võib rõõmustada ka meie keha – seksuaalsed tegevused põletavad hulganistki kaloreid, kirjutas womansday.com.

Suudlemine: 68 kalorit tunnis

Mäletad, kui esimesel kohtingul teie huuled puutusid kokku ja eraldusid üksteisest alles poole tunni pärast? Eksperdid soovitavad seda veel proovida! See suurendab teievahelist lähedust ja intiimsust ning samuti põletab kaloreid.

«Kui suudlemine on intensiivne ja sisaldab ka mõningasi hellitusi, siis võib see põletada isegi kuni 90 kalorit tunnis,» ütles seksuoloog ja raamatu «Red Hot Touch» autor Jaiya Kinzbach. Järgi tema nõuannet ning proovi suudelda ebatavalises positsioonis. «Las mees olla selili ning suudle teda plank-asendis ta kohale sirutatult. Lase iga suudluse ajaks kätega end allapoole ning pärast suudlust mine jälle üles. Kätekõverdustega suudlus võib põletada kuni 171 kalorit tunnis.»

Lahti riietumine: 8 + kalorit

Sa arvatavasti ei pööra lahti riietumisele väga palju rõhku, kui asi hakkab intiimseks minema, kuid Itaalia uurijad süüvisid sellesse sügavamalt ja leidsid, et paljas riietest vabanemise tegevus põletab umbes 8-10 kalorit. Veelgi huvitavam on avastus, et mehed põletavad naiste rinnahoidjat lahti teha üritades kuni 80 kalorit.

«Ära võta riideid lihtsalt kiiresti seljast, vaid muuda lahtiriietumine osaks eelmängust ning panusta sellesse energiat,» soovitas Kinzbach. Või riietu lahti teda õrritades, lisas psüühoterapeut ja suhteekspert Gilda Carle. «Võta kätte oma lemmik siidisall ning tee kallimale üks võrgutav tants!»

Massaaž: 80+ kalorit tunnis

Kellele ei meeldiks mõnus massaaž lähedase poolt? Siiski tasuks ise olla massaaži tegija, sest nii saad lisaks teise õnnelikuks tegemisele ka kaloreid põletada. Masseerimine kiirendab südametegevust ning viib keha kaloripõletuse seisundisse. Siiski ei tasuks kiirustama hakata, vaid mõõdukas tempos võimalikult kaua vastu pidada. Kinzbach soovitab masseerijal seista püsti, sest nii kulub rohkem kaloreid.

Seksimine: 144+ kalorit poole tunniga

Sa teadsid, et seks treenib sind, kuid oskasid sa arvata, et pool tundi seksimist põletab šokolaadi, mille magustoiduks sõid? Nipp, kuidas seksiga võimalikult palju kaloreid põletada, on hoida see kirgliku, aktiivse ja võimalikult pikana, soovitavad eksperdid.

Kui lisada seksile ka häälitsusi, siis võib Kinzbachi sõnul kaotada veel 18-30 kalorit. Samuti proovi vahetada poose. «Kui oled peal, siis liiguta oma puusi nagu kõhutantsija – see tundub mõnus ja annab sulle suurema füüsilise koormuse,» lisas ta. Parim viis seksiga kaloreid põletada on jõuda orgasmini, sest vaid nii on kasu kõige suurem.

Oraalseks: 100 kalorit poole tunniga

Oraalseks on füüsiliselt koormav, kuid rohkem saad kaloreid põletada, kui seisad oraalseksi tegemise ajal plank-asendis, soovitas Kinzbach. Samuti on tema sõnul väga mõjus kätekõverdusi tehes oraalseksi teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles