Kõige tähtsam astroloogiline tööriist, mis ühel inimesel saab olla, on sünnikaart. Seal on külluslikult infot inimese olemuse erinevate aspektide kohta, ent üks kõige tähtsamaid jääb sageli tähelepanuta: sinu sünnikaardi juhtplaneet.

Inimesed, kes pole veel astroloogia ning sünnikaartide maailma sukeldunud, vaid vaevu varbaga veepinda katsuvad, peavad kõige olulisemaks just oma päikesemärki ning eeldavad, et kõik sellega kaasnev on nende elus määrav. Nii võivad algajad täheteadusest huvitujad arvata, et nende juhtplaneet on see, mis vastab päikesemärgile. Seega kui mina olen sündinud Kalade märgis, siis on minu juhtplaneet Neptuun? Mitte päris.

Tegelikult on lood aga pisut vähem sirgjoonelised. Siin saab oluliseks hoopiski su tõusumärk, ehk milline märk oli sinu sünni hetkel idataevas horisondil tõusmas. Minu puhul oli see märk Lõvi, seega on minu olulisim planeet hoopiski Lõvi tähemärgi juht ehk Päike. Oma tõusumärgi saad välja arvutada igas rakenduses või igal veebilehel, mis sünnikaarte koostab, näiteks siin, ning selleks peab võimalikult täpselt teadma oma sünni kellaaega.

Kommentaarid
Copy