AVALDA ARVAMUST ⟩ Kert Kingo peab «Berti päevikute» sarja raamatut 5. klassi lastele sobimatuks (5)

Copy
Kert Kingo.
Kert Kingo. Foto: Eero Vabamägi

Poliitik Kert Kingo (EKRE) jagab Facebookis pilte Rootsi kirjanike Anders Jacobssoni ja Sören Olssoni raamatust «Berti piinad», kus peategelane räägib seksist ja kondoomidest. Kingo peab raamatut sobimatuks 5. klassi lastele, kellele tema meelest sellega seksi teemat peale surutakse.

«Selline on tänapäeva kohustuslik kirjandus viiendas klassis,» kirjutab Kingo. «Mäletate lasteaialaste (4-5 aastaste) seksuaalkasvatuse «unnutamise» ehk eneserahuldamise osa? Lastele maast-madalast puhtalt seksi teema (mitte armastus, perekond, laste saamine jms) peale surumine on saanud kindlaks suunaks «üllaste» euroväärtuste kinnistamise teel.»

Kingo jagatud piltidel on lõigud raamatust, kus Bert pihib, et mõtleb tihti seksist ja ta sõber kogub kondoome.

Kuigi Kert Kingo kirjutab, et raamat on lastele kohustuslik, ei ole Eestis riiklikult kohustuslikku kirjandust. Raamatute valiku aluseks on õppekava. Riiklikus programmis on õpetajale soovituslik nimekiri raamatutest, kuid lõpliku valiku teeb õpetaja, kes vaatab, mis on üldse kättesaadav. Kingo ei ole maininud, millisest koolist on tema postituses juttu.

Anders Jacobssoni ja Sören Olssoni raamatus «Berti piinad» kirjutab Bert päevikuvormis 9. klassi elust. «Elu on vahel raske ja Bertil on sageli põhjust oma aju piinata. Näiteks sellega, et igaühel on keegi, välja arvatud temal. Üle kõige tahab Bert tagasi Nadjat, isegi kui ta selleks peab eluga riskima,» seisab raamatu tutvustuses.

Mida arvad Sina? Kas lasteraamat «Berti piinad» sobib lugemiseks 5. klassi lastele? Vasta gallupile!

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles