HEATEGU VÕI NEEDUS? ⟩ Venemaa naine leidis munakarbist raha

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Rostovi elanik Taissija Kergejeva otsustas poes käies soetada ka karbitäie mune. Suur oli tema üllatus, kui kodus karpi avades leidis ta seest rahatähe ning heasoovliku kirjakese.

«Mu sõber, kes on haiglas, palus mul mune osta,» selgitab Kergejeva Komsomolskaja Pravdale. «Sellepärast ma poodi läksingi.»

Naise sõnul ei valinud ta kõige kallimat karpi – kümme muna maksis 60 rubla (umbes 65 eurosenti). Suur oli tema üllatus, kui ta karpi avades leidis seest sajarublase (natuke üle euro).

Karbis oli lisaks veel kirjake sõnumiga: «Toogu see raha teile küllust ja õnne!»

Kergejeva on kindel, et keegi lihtsalt tahtis teha väikest heategu. «Ehk tahtis see inimene aidata vanainimest, paljud vanainimesed käivad selles poes,» spekuleeris naine.

Taissija postitas foto leiust ka sotsiaalmeediasse, kuid sealsed kommentaarid polnud kõik positiivsed. Oli neid, kes uskusid tegu olevat suisa rituaaliga, mille eesmärgiks on kedagi kahjustada või needa. Soovitusena kõlas raha ära põletamine või minema viskamine. Eriti suured asjatundjad arvasid, et raha tuleb viia kolme tee risti ja seal temast vabaneda.

Taissija ebausklik pole. «Aitäh inimesele, kes raha munakarpi pani! See tõesti rõõmustas mind,» ütles naine.

Gestaltterapeut ja psühholoog Karina Arustamjan lisas, et meid kõiki mõjutab maailmas toimuv tugevalt – paljud kardavad pandeemiat, paljud eitavad haigust ja nimetavad seda vandenõuteooriaks. «Niisiis inimesed lihtsalt kardavad rõõmustada,» selgitab ekspert, miks paljud raha leidmises halba ennet nägid. «Lisaks: need, kes näevad selles leius halba, peegeldavad vaid enda ebapuhtaid mõtteid. Kes usuvad rituaalidesse, ei ole ilmselt valmis võtma vastutust oma tegude eest. Palju lihtsam on ju enda ebaõnnes kedagi teist süüdistada. Ja negatiivsed kommentaarid räägivad muidugi ka kadedusest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles