Laste loodusraamat õpetab tundma meie metsade loomi ja linde

Copy
Raamat «Tunne Eestit».
Raamat «Tunne Eestit». Foto: Jüri Jõepera

«Tunne Eestit. Loomalood ja linnulood meie metsadest» on veidi isesugune loodusraamat lastele, mille autoriteks on Hilli Rand ja Jüri Jõepera.

Raamatu omanäolised fotod loomadest ja lindudest viivad noore lugeja Eesti metsadesse, aga ka niitudele ja mere äärde ning tutvustavad neis paigus elavaid metsaelanikke. Igaühe kohta on eakohane jutt ning mitmeid erinevaid fotosid. Tutvuda saab anderikka ronga, osavkäpp mägra, puukoorija põdra, kalamaia haigru, taevavalitseja merikotka, ööhirm händkaku, laanekuningas karu ja paljude teistega.

Raamatu muudab eriliseks just see, et fotograaf Jüri Jõepera jutustab iga raamatutegelase kohta, kus ja kuidas ta seda looma-lindu pildistas ja mis sel ajal juhtus. Need on huvipakkuvad väikesed lood!

Foto: Raamat

Miks hakkas ilves äkki kurjakuulutavalt häälitsema, sattudes udus fotograafigavastamisi? Kuidas hullunud metsise eest tuli kiirelt põgeneda? Mis oleks võinud juhtuda tuulisel merel luike pildistades? Kuidas hiireviud omavahel võitlesid, kumb on võidumees ja pesitsuskoha endale saab? Mis tunne on kõrgest jahikantslist lähedal asuvat karu pildistada? Veel hulk põnevaid juhtumisi.

Lisaks on raamatus Eesti kaart, selle pealt saab näha, kus kõik need sündmused täpselt toimusid, samuti saab oma nutikuse ja tähelepanu proovile panna ning mängida äratundmise mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles