KOLUMN ⟩ Ingrid von Wicca: kõige suuremad türannid on tavaliselt need, kes on ohvrirolli kinni jäänud

Ingrid von Wicca
Copy
Ingrid von Wicca
Ingrid von Wicca Foto: Erakogu

Ohvriroll on praegu väga popp teema. Ma kuulen ikka siit ja sealt, kuidas teineteisele lajatatakse, et viimane tuleks oma ohvirollist või -positsioonist välja. Minu enda eksabikaasagi armastab mulle aeg-ajalt sellega lagipähe lajatada. See on tänapäeval selline sõimamise viis ja ma tunnen isiklikult mitmelt poolt, et inimesed pisendavad oma sitta käitumist ning selle tulemusi ja mõju teistele inimestele just sellesama fraasiga: «Tule välja oma ohvrirollist.»

See on nii fundamentaalselt vale ja mul ajab see ebaõiglus seest keerama. Enne aga, kui ma ennast välja elada saan, tuleb ilmselt ära kirjeldada, mis täpselt üldse on ohvriroll või ohvrimentaliteet. Nimelt on ohvrimentaliteediga inimestel kolm kõige suuremat tunnusmärki või siis teisisõnu sümptomit.

Esiteks nad usuvad, et juhtuvad ainult negatiivsed asjad , midagi head ei juhtu kunagi. Teiseks nad usuvad, et kõiges on süüdi teised inimesed või mingid ebasoodsad olukorrad ja kolmandaks usuvad nad, et pole mõtet mitte midagi muuta, sest kõik läheb niikuinii luhta, seega pole sellel absoluutselt mingit mõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles