RETSEPT Kreemine espresso martiini lükkab nädalavahetuse käima

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Espresso martiinid.
Espresso martiinid. Foto: Shutterstock

Kaunist reedet! Viimaks on taas käes nädalavahetus ning seda tuleb ometigi tähistada. Kahjuks ei saa mitte kõik inimesed aga kohe reede hommikul trimpama hakata, olgu nad kodus või kontoris.

Õnneks on kodukontori reeglid pisut leebemad ja esimese kokteili võib endale lubada ka enne kella viit õhtul. Kui ka sina pead täna tööpäeva lõpuni siiski veel vormis olema, ent kibeled juba nädalavahetust tähistama, siis ehk on tänane espresso martiini retseptisoovitus just sulle!

Kokteil on kange, ent magus ja kreemine. Seega sobib see suurepäraselt näiteks pärast lõunasööki magustoiduks, millega saab edukalt ka pidu alustada! See pole muidugi klassikaline martiini, sest ei sisalda džinni ega vermutit, ent ometi tasub seda võimalusel martiiniklaasis serveerida.

Espresso martiini

Ühe kokteili jaoks läheb vaja:

  • 30 milliliitrit kohvi - kasuta kindlasti kanget espressot ning võimalusel tee jook masinaga, mis ajab selle hästi vahtu. Ära vali lahustuvat kohvi, sest kokteili maitse pole lihtsalt õige, kui sa korralikku espressot ei kasuta.
  • 15 milliliitrit Kahluat - kohvi- ja rummimaitseline liköör lisab sellele joogile veelgi sügavust.
  • 60 milliliitrit viina - see ei pea olema kallis või eriline viin. Kasuta oma lemmikut või seda, mida sügavkülmast leiad.
  • 15 milliliitrit suhkrusiirupit - seda kasutatakse kokteili magustamiseks ning kohvi ja viina maitse mahendamiseks. Suhkrusiirupit saab osta kas poest valmis kujul või siis kodus ise valmistada. Selleks lase potis keema võrdne osa suhkrut ning vett, sega ja keeda kuni suhkur on lahustunud. Siis võta pliidilt ära ja lase siirupil täielikult jahtuda.
  • kohviube - võid kasutada kohviube traditsioonilise kaunistusena, ent maitse jaoks pole need tingimata vajalikud.

Valmistamine:

  1. Keeda valmis espresso ja vala see kaussi, et see kiiresti maha jahtuks.
  2. Täida šeiker jääga, lisa jahutatud kohv, viin ning siirup. Viimasena lisa Kahlua.
  3. Raputa korralikult segi. Mida rohkem raputad, seda kaunim vaht kokteili katab.
  4. Kurna kokteil martiiniklaasi.
  5. Kaunista kolme kohvioaga ja serveeri.

Retsept on pärit siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles