SÕBRANNA TESTIB ⟩ Proovisime Vapianos magustoite ja valisime välja lemmiku!

Vapianos magustoite degusteerimas. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees
Marju Ränk
, Toimetaja
Copy

Kuigi kohvikus käimine on praegu keeruline, siis ometi tahaks endale pandeemiastressiga midagi head lubada. Millal sina viimati head tiramisùd nautisid? Või kas oled kunagi maitsnud panna cottat?

Mida kauem peame kodus istuma, seda sügavamalt ihkab hing ikkagi välja ning lõbutsema. Kes siis ei unistaks, et saaks head sõbrannad süümevabalt kokku kutsuda ning nendega koos nautida kvaliteetset kohvi ja oivalisi magustoite?

Meie Sõbranna.ee toimetuses teadsime, et Vapiano on ikka see pitsa ja pasta koht. Omavahel arutledes jõudsime järeldusele, et lopsakad portsjonid sageli magustoidu jaoks ruumi ei jätagi ning seetõttu ei teadnud me midagi ka pakutavatest valikutest. Kuid tuleb välja, et itaaliapärased magustoidud on täpselt sama vaimustavad, kui sealsed soolased toidud.

Vasakult: Getter Adeele Tamm, Marju Rõmmel, Marlene Neiland ja Triin Sepp
Vasakult: Getter Adeele Tamm, Marju Rõmmel, Marlene Neiland ja Triin Sepp Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Kuna Vapiano on üks Tallinna populaarsemaid restorane, olime ka meie seal varem käinud. Meie arvates on seal muuhulgas õdus atmosfäär, enamasti lühike ooteaeg ja alati värskest toorainest valmistatud toit.

Sõbrannadega maitsesime järgmiseid menüüs leiduvaid magustoite: Crema di Fragola, Panna Cotta, Tiramisù, Death by Chocolate ja Crème Brûlée alla Mediterranea.

Ülekaaluka esikoha saavutas rosmariini ja apelsini nüansiga crème brûlée ehk maakeeli brüleekreem. «Tavaliselt jääb see magustoit minu jaoks liiga magusaks, kuid sel korral oli magusroa sisse pandud üllatav komponent - rosmariin. Crème brûlée pole mulle tavaliselt väga meeltmööda ja oleksin oodanud midagi palju klassikalisemat, kuid olin meeldivalt üllatunud,» ütleb Marlene. Ka Getter Adeele kiidab, et rosmariini kasutamine magustoidus on väga julge ent õige valik.

Crème Brûlée alla Mediterranea - Sõbrannade kõige lemmikum magustoit!
Crème Brûlée alla Mediterranea - Sõbrannade kõige lemmikum magustoit! Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Triin seevastu valis enda lemmikmagustoiduks hoopis tiramisù. «Enim jäi sealt meelde kasutatud likööride maitse. Minu isikliku arvamuse järgi oleks see magustoit võinud isegi veel pisut rohkem alkoholisem olla. Tiramisù maitse tekitas sellise pisut kelmika ning samas luksusliku tunde,» ütleb Triin, kelle arvates magustoidust lausa õhkus täiskasvanulikkust.

Loomulikult mahtus esikolmikusse ka kaunitar crema di fragola, mis maitseb nagu tõeline suvi. «Mesimagusad maasikad kreemises mascarpones on igaühe suveunistus. Oma eelistuste kohaselt oleksin siiski juurde lisanud pisut hapukust,» ütleb Marju. Romantiline crema di fragola sobiks Marlene arvates ideaalselt kohtingumagustoiduks.

Crema di fragola tuleks meie arvates pärjata kõige visuaalsema maigustoidu tiitliga.
Crema di fragola tuleks meie arvates pärjata kõige visuaalsema maigustoidu tiitliga. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Maitsesime ka mõnusalt kerget panna cottat, mida kaunistab maasikakaste ning tummist šokolaadikooki. Viimane sobiks Triini arvates kohtingumagusroaks, mida soovi korral kallimaga poolitada.

Magustoitude kõrvale nautisime väga omapäraseid kohvijooke — piima asemel hoopis herneproteiinijoogiga valmistatud caffè lattet ja cappucinot, mis olid oma maitselt mahedad, kreemised ning üllatavalt mõnusad. Oodatud hernemaitset ega rohelist värvi ei paistnud küll kusagilt! Haarasime rõõmuga juurde veel ka teise tassitäie ning leidsime, et need joogid sobivad hästi pea iga magustoidu juurde.

Sõbranna Facebooki lehel ja Instagramis on käimas ka toredad loosimised. Auhinnad loositakse välja juba 8. märtsil!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles