KOLUMN ⟩ Aleksandr Popov: vandenõuteoreetikute jutud kõlavad juba adekvaatsemalt kui valitsuse oma!

Aleksandr Popov
, kolumnist
Copy
Aleksandr Popov
Aleksandr Popov Foto: Höije Nuuter

Aasta möödus, kuid ikka kestab sama pandeemia. Me oleme proovinud püsti ja pikali, aga ikka ja jälle tuleb ta tagasi. Ei ole võtnud teda ei püssi- ega ka ussirohi. Kuulekus taandub ja väsimus võtab maad. Aga sellest paganama nakkushaigusest me kuidagi lahti ei saa.

Vahetunud on aasta. Vahetunud on valitsus. Aga vahetunud ei ole kommunikeerimisviis. Õigemini, selle saamatuse valu. Eelmise valitsuse ajal loodi kodulehekülg, aga selle haldamine lonkas kahte jalga sama jõudsalt kui kondiliimivabrikusse viidav vana hobune. Selle valitsuse ajal on tema lombakus aga juba tahaplaanile jäänud, sest see on asendunud igapäevaste vastakate, arusaamatute ning sisutühjade kommentaaridega. Eesmärk aga pidavat kogu sellel kremplil jätkuvalt olema pandeemiaga võitlemine.

Samal ajal, kui riigijuhtimise koridorides üritatakse välja mõelda, kas keegi üldse peaks millegi eest vastutust võtma või selgeid ja üheselt mõistetavaid sõnumeid kommunikeerima, keeb asotsiaalmeedia maastikul kibe kihutustöö. Üleskutsed mitte kanda maske, eirata desinfitseerimisvahendeid, massiliselt siseneda kaubanduskeskustesse ilma kaitsevahenditeta ning eirata pandeemia olemasolu liiguvad kulutulena. Neid jagatakse edasi kiiremini kui Ronn Nõmm jõuab pruute vahetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles