KUHU MINNA? ⟩ Külasta selle kevade Eesti ilusamaid instakohti

Naine
Copy

Kevad on ligi hiilinud ja nädalavahetus tõotab tulla päikseline ja võrdlemisi soe. VisitEstonia pani Instagrami kaunimatest kevadfotodest kokku väikese «näituse», et luua kevade tunnet ning näidata loodus- ja linnailu. Sõida neid paiku oma silmaga vaatama!

Mereäär Suurupis

See ei näe eestimaine välja... ja kui aus olla, võib selline vaade avaneda seal igal aastaajal. Ometi on selles värvide mängus omajagu kevadist värskust, tärkamist ja helgust, mistõttu on see suurepärane asukoht Instagrami piltide tegemiseks.

Majakivi matkarada

Seitsme kilomeetri pikkune rada Lahemaa rahvuspargi lääneserval Juminda poolsaare keskosas algab parklast, mis on poolsaare idaküljel kulgeva Hara-Juminda tee ääres. Rajal asub Eesti suuruselt kolmas rändrahn Majakivi. Talvel olid kivid libedad, kuid kevadel võib proovida rändrahnude otsa ronida.

Kõpu tuletorn

Eesti ning ühtlasi Läänemere ja Baltimaade vanima tuletorni ajalugu algas rohkem kui 500 aastat tagasi, mil maamärki vajas ennekõike Hansa Liit. Hiiumaast läks mööda Põhja-Euroopa tähtsaim Ida-Lääne kaubatee ja kaupmehed kurtsid laevade kadumist Läänemerel. Nii ehitatigi Kõpu tuletorn, et laevu Hiiu madala eest hoiatada.

Tuhu raba

Oidrema-Tuhu soostik on Lääne-Eesti üks suurimaid, aga ka noorimaid soostikke, mis asub vaid 10 km kaugusel merest. Raja alguses asub ainulaadne vaatetorn Trepp, mis valmis koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga.

Endla looduskaitseala

Endla looduskaitseala asub Pandivere kõrgustiku lõunaosas ja selle suurus on 10 110 hektarit. Kaitsealal asub palju jäänukjärvi, millest suurim on Endla Sinijärv. Ühed tähtsaimad kaitseala objektid on rabad.

Soomaa viies aastaaeg

Mujal maailmas pole keegi kuulnud viiendast aastaajast. Me peaksime olema oma üleujutatud metsade, teede ja taluaedade üle väga uhked.

Tallinna vanalinn

Vanalinn on olnud tühi – loodetavasti toovad kevadtuuled taas inimesed meie kauni linna ilu nautima.

Kirev metsaelu

Metsa vallatud elanikud ootavad külla igal aastaajal, kuid kevaditi on mets hoopis erilise lõhna ja värskusega.

RMK Kõverjärve metsamaja

Kuula seda lindude sädistamist.

Äntu Sinijärv

Äntu maastikukaitsealal paikneb umbes 10 km pikkune õpperada, mis on vahelduva maastiku ja rikka loodusega. Matkaraja äärde jäävad seitse eriilmelist väikejärve: Sinijärv, Vahe- ehk Roheline järv, Valgejärv, Linaleo järv, Mäetaguse järv, Kaanjärv ja Umbjärv – selle kandi tõelised pärlid. Nii rohekassiniseid ja selgeveelisi järvi ei kohta kusagil mujal Baltimaades.

Allikas: Puhka Eestis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles