Põhjused, miks sa võiksid rohkem rediseid süüa

Marju Ränk
, Toimetaja
Copy
Redised on tervisele kasulikud.
Redised on tervisele kasulikud. Foto: Shutterstock

Eestlased armastavad rediseid ja selle värskendava köögivilja nautimiseks on mitmeid viise. Jagame teiega põhjuseid, miks redised tervisele kasulikud on.

Redised on madala kalorsusega ning sisaldavad palju C-vitamiini. Lisaks sisaldavad need ka B-vitamiine, kaaliumi, kaltsiumi, rauda ja magneesiumi.

Redised sisaldavad tervist kaistvaid ühendeid

Redis on taim ristõieliste sugukonnas, mis sisaldab looduslikke väävlit sisaldavaid aineid. On tõestatud, et need ühendid vähendavad organismis põletikku ja kaitsevad rakke vähitekitajate eest. Teadlased usuvad, et redises leiduvad ühendid võivad aidata kaitsta ka emakakaela-, rinna-, eesnäärme-, käärsoole-, maksa- ja kopsuvähi eest.

Redises sisalduvad ühendid omavad antibakteriaalset toimet, sealhulgas bakterite vastu, mis on seotud maohaavanditega ja maovähiga.

Redis kaitseb diabeeti haigestumise eest

Diabeeti haigestumine on tõusuteel, kirjutab health.com. Kuigi pelgalt redise söömine üksi ei aita, näitavad uuringud siiski kasulikku suhet selle köögivilja ja haiguse vahel.

2017. aasta uuringus leiti, et redisejuure mahl ja ekstrakt tugevdavad keha antioksüdantset kaitsemehhanismi ja mõjutavad glükoosimuutuseid. Redis mõjutab glükoosi imendumist soolestikus ja vähendab veresuhkru taset.

Rediseid saab osta peaaegu igast poest ja need sobivad paljude toitude sisse. Lisa reidiseid salati, supi või smuuti sisse. Rediseid võib viilutada ka leiva peale või õhtul niisama näksida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles