RETSEPT ⟩ Kookose-laimi panna cotta troopiliste puuviljadega

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Panna cotta mangotükkidega. Pilt on illustreeriv.
Panna cotta mangotükkidega. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Panna cotta näol on tegemist hõrgu Itaaliast pärit kooremagustoiduga, mida on õnneks võimalik valmistada ka piimavabalt. Sellisel juhul tulebki appi hea sõber kookospiim.

Kõige parema ning rikkalikuma maitse jaoks tuleks kasutada tavalist kookospiima, aga kui eelistad kegemat tekstuuri ning maitset, siis võib kasutada ka rohkema veega segatud kerget ehk light kookospiima.

Loe ka: KÖÖGINIPP 〉 Kookospiim ja kookoskreem - mis neil tegelikult vahet on?

Kookose-laimi panna cotta

Kogusest piisab nelja portsjoni valmistamiseks.

Vaja läheb:

  • 1 teelusikatäis peeneks riivitud laimikoort
  • 2 supilusikatäit laimimahla
  • 2 teelusikatäit maitsestamata želatiini
  • 50 grammi suhkrut
  • 400 milliliitrit kookospiima (tavalist või kerget)
  • 1 tassitäis umbes kuupsentimeetristeks tükkideks lõigatud värsket papaiat või mangot või muud troopilist vilja
  • 1 supilusikatäis tuhksuhkrut
  • 4 värsket mündioksa

Valmistamine:

  1. Vala laimimahl ja -koor väikesesse potti. Lisa sinna želatiin ning lase umbes 5 minutit seista. Siis lisa potti ka tavaline suhkur ning kookospiim.
  2. Aseta pott keskmise kuumusega pliidiplaadile ning kuumuta peaaegu keemiseni, aeg-ajalt segades, et suhkur ning želatiin saaksid ära sulada.
  3. Jaga segu neljaks ning vala nelja kuumakindlasse dekoratiivsesse klaasi. Jahuta segu toatemperatuurini. Kata kinni ning lase külmikus seista seni, kuni segu on tardunud (umbes neli tundi või võimalusel ka üleöö).
  4. Kui oled valmis serveerimiseks, siis pane väikesesse kaussi puuviljatükid ning tuhksuhkur ja sega omavahel läbi. Aseta tükid iga magustoidukausi keskele ning kaunista mündioksaga. Head isu!

Retsept pärineb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles