Suunamudija Roosabanaanike läks uuesti meeleavaldusele: vaata, mis juhtus (1)

Marju Ränk
, Sõbranna tegevtoimetaja
Copy

Eilses «Kuuuurijas» näidati, kuidas Katrin Lust käis möödunud nädalal koroonapiirangute vastasel meeleavaldusel. Ta püüdis rahvamassi seast üles leida protestiürituste korraldajat William Kovalit, kes ajakirjandusega väga suhelda pole soovinud.

Katrin Lust soovis teada saada, mille eest motivatsioonikõneleja täpsemalt seisab. «Vabaduse, inimõiguste ja kõige eest, mis tähendab olla vaba inimene,» vastab William Koval lühidalt Lusti küsimusele.

Katrin küsib veel, mis on mehe arvates meie riigis valesti. «Arutlusel on väga mitmed seaduseelnõud, mille jõustumine tähendaks ametlikult totalitaarset süsteemi,» viitab Koval seadusemuudatusele, millega politsei saaks järjest rohkem õiguseid ja Eesti rahva vabadus järjest väheneks. «Mina tean, mis mulle meeldib ja olen leidnud endale mõttekaaslaseid,» ütleb mees rõõmsa näoga, tundes end rahva seas hästi.

Katrin Lust kohtas protestiüritusel ka suunamudijat Roosabanaanike, pärisnimega Arija Helmvee, kes oli ette võtnud veidi teistsuguse projekti. Neiu eesmärk oli protestijatega rääkida, et üritusel mõistlikke mõtteid jagada. Roosabanaanike sai aga väga negatiivse emotsiooni osaliseks.

«Ma astusin taksost välja ja minutiga hakkas üks tädi karjuma mu peale, et mida ma teen siin, miks ma nii paljas olen, miks ma nii kondine olen, miks ma nii loll olen, mida ma siin enda arust korraldan,» kommenteerib Helmvee Lustile.

Arija tahtis teha oma noortele TikToki fännidele videot sellest, miks ei tohiks olla maskivastane ja miks ajavad inimesed tema meelest protestides valet asja. Arija kandis üritusel maski ja tal oli kaasas plakat kirjaga «Mask on seksikas».

Üks protestija arvas, et intensiivosakonnas lamavad näitlejad ehk nukud. «See nukujutt on äärmiselt solvav inimestele, kes on oma elu selle haiguse pärast kaotanud,» räägib Arija nukral toonil, kuna ei pea koroonaviiruse eitamist õigeks.

Mida Roosabanaanike «Kuuuurijas» veel rääkis, vaata täispikast saatest järele SIIT!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles