RETSEPT ⟩ Tervislik musta oa brownie sobib ka veganitele

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Brownied, mis kaunistatud mandlilaastudega. Pilt on illustreeriv.
Brownied, mis kaunistatud mandlilaastudega. Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels

Kui kuuled sõnapaari «tervislik magustoit», siis ilmselt ei ole brownie kindlasti esimene roog, mis sulle pähe torkab. Ent ka seda rikkaliku maitsega maiust on võimalik vägagi tervislikult valmistada. Kuidas? Ubadega!

Magustoit ubadega ei ole ilmselt tõesti asi, mis tunduks võimalik. See retsept muudab aga kindlasti su meelt, sest tervislikud oad sobivad ideaalselt selle brownie koostisesse. Nende maitset ei ole aga üldsegi tunda! Seega saad tervislikku magustoitu sööta sisse ka muidu pirtsutama kippuvatele lastele.

Musta oa brownie

Vaja läheb:

  • 290 grammi küpsetatud või purgist pärit musti ube
  • 120 milliliitrit vahtrasiirupit
  • 60 milliliitrit kookosõli, sulatatud
  • 2 teelusikatäit vaniljeekstrakti
  • 2 supilusikatäit küpsetamiseks mõeldud kakaopulbrit
  • 45 grammi kaerahelbeid
  • veerand teelusikatäit soola
  • pool teelusikatäit küpsetuspulbrit
  • 85 grammi väikeseid šokolaaditükke
  • 2 kuni 3 supilusikatäit hakitud pähkleid (soovi korral)

Valmistamine:

  1. Pane ahi soojenema 180 kraadi juurde.
  2. Kata 20x20-sentimeetrine küpsetusvorm küpsetuspaberiga.
  3. Sega kõik koostisosad (peale šokolaaditükkide ning pähklite) kokku kas blenderis või köögikombainis. Lase masinal oma tööd teha umbes 2 kuni 3 minutit kõrgel kiirusel, kuni taigen on väga ühtlane.
  4. Nüüd lisa taignale pool šokolaaditükkidest ning sega käsitsi läbi.
  5. Vala taigen ühtlaselt küpsetusvormi ning puista ülejäänud šokolaaditükid ning pähklid selle pinnale.
  6. Küpseta ahjus umbes 15 kuni 18 minutit, kuni taigen on läbi küpsenud.
  7. Enne lahti lõikamist lase browniel täielikult jahtuda.

Märkused:

  • Seda retsepti on väga lihtne valmistada ka topeltkoguses. See sobib hästi siis, kui sul on just 23x33-sentimeetriste mõõtudega küpsetusvorm. Lase browniel ahjus olla umbes 17 kuni 18 minutit ning tee kindlaks, et see on keskelt küpsenud.
  • Kõik šokolaaditükid võib ka taignasse segada või siis hoopiski nad kõik taigna peale raputada, oleneb isiklikust eelistusest.
  • Kui kasutad purgist tulnud musti ube, siis kindlasti loputa need vee all enne blenderisse panemist korralikult läbi.

Retsept on pärit siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles